İstanbul Esenler'de Birlik Mahallesi Fatih Sultan Mehmed Caddesi ’nde meydana gelen yangında cadde uzerinde bulunan 3 katlı bir binanın catısını henuz bilinmeyen nedenle alevler sardı. Alevlerin yukseldiğini goren cevredeki vatandaşlar, durumu ekiplere ihbar etti. Olay yerine, cok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, emniyet şeridi cekerek cevredeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırırken, itfaiye ekipleri ise yangını sondurmek icin calışmalara başladı. Yaklaşık 1 saat suren calışmaların ardından yangın itfaiye ekipleri tarafından sonduruldu. Yangın sırasında 3. katta mahsur kalan bir kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Camdan dışarı cıkarılan kedi bir sure hava aldıktan sonra, sahibine teslim edildi. Kurtarılan kedisini kucaklayan vatandaş gozyaşlarını tutamadı. Kedi, kontrol amaclı veterinere goturuldu. Ote yandan yangında, herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığı oğrenildi. Kurtarılan kedinin sahibi Murat Şeker, "Cocuğum rahatsızlandığı icin hastaneye gitmiştim. Yolda gelirken evin yandığını soylediler. Şok oldum. Araba nerede cocuklar nerede bilmiyorum. Ev yansın umurumda değil, kedim kurtulsun sadece. Ona bir şey olursa cok uzulurum. 1 saattir iceride kaldı kedim. İtfaiye kurtardı kedimi hepsine cok teşekkur ediyorum" dedi.