Trabzonspor Teknik Direktoru Abdullah Avcı, Alanyaspror karşılaşmasının ardından acıklamalarda bulundu. Alanyaspor ve Francesco Farioli hakkında "Alanyaspor lige cıktığından beri transferde doğru tercihleriyle, kendi icine kattığı ve sattığı oyuncularıyla, oyun hafızasını kaybetmeden oyuncu satıp bulup yarışın icinde olmak onemli. Buna saygı gosteriyor, tebrik ediyorum. Sahanın icerisinde oyun felsefesi olan, planları olan bir teknik adamları var." acıklamasını yaptı.
Karşılaşmayla ilgili konuşan Abdullah Avcı "Biz ne yaptık? Baskılar zaman zaman rakibe gore değişebiliyor. Bugun biz rakibe nasıl baskı yapacağımıza calıştık. Bunun karşılığını aldık. Rakibin oyun kurma opsiyonlarının ne olduğunu biliyorduk. Calışıyorsun, biliyorsun ama sahada karşılığını aldık. Merkeze yoneldiklerinde tuzak kurduk. Pozisyonlar, goller gelmesi bizi mutlu etti. Calışmanın neticesini almak daha da mutlu etti. Rakip zaman zaman cıkacaktı, cıktığı da oldu. Oyalamayı ve ikinci bolgede ne yapacağımızı da konuştuk. Bunu da kırdıklarında hedefe pas atan bir takımdı. Merkezi kapatarak bunu savunmaya calıştık. Alanyaspor'a karşı uc bolgeyi de savunmayı da calıştık. Hem baskıdan hem setten hem geciş hucumundan golleri de calıştık. Harika bir sonuc. Calıştıkların karşılığı bu sonucu almak beni daha da mutlu etti." dedi. Abdullah Avcı ayrıca, "Pırıl pırıl bir ışık. Bu ışık hala devam ediyor. Hala hicbir şey kazanmadık. 3 puan kazandık. Trabzonspor sevdalılarına bu akşamı hediye ediyorum. Kendi evimizde maclarımız var. Onların artan destekleri, taraftar ve tribun kulturleri beni mutlu ediyor. Bu galibiyeti Trabzonsporlulara armağan ediyorum." diye konuştu.