Denizli ’nin Civril ilcesinin kırsal Yamanlar Mahallesi'nde yaşayan, evli ve iki cocuk babası Ali Urhan, gecen yaz tarlasını sularken bolgeye has olmayan koyu renkli farklı yapısıyla dikkat ceken taş parcaları buldu ve bunları toplayıp evine goturdu. Urhan, taş parcalarından ornek alıp Ankara Universitesi Yerbilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (YEBİM) goturdu . Merkezde Prof. Dr. Yusuf Kaan Kadıoğlu ve ekibi tarafından taş orneklerinin yapılan incelemesinde, 49 ayrı element taşıdığı ve meteorit olabileceği tespit edildi. YEBİM tarafından verilen değerlendirmede, "Orneğin gostermiş olduğu doku, mineral bileşimi ve kimyasal ozelliği meteorit olabileceğini gostermektedir." denildi. Meteorit olabileceği değerlendirilen magmatik taş parcalarının yaklaşık 2 kilogram olduğunu ve satmak istediğini soyleyen Ali Urhan, şu ifadeleri kullandı: "Testlerle meteorit olabileceğini kanıtladık. Meteorların alıcısı genellikle yurt dışından oluyormuş, ben de taşı satmak istiyorum. Gramını yaklaşık 60 dolardan alıyorlarmış, meteor tarlama duştuğu icin sanki piyango bana cıkmış gibi hissediyorum.
Taşın guvenliği icin bankada kasa kiralayıp, orada saklayacağım. Bana ulaşan biri Bulgaristan'a gitmemiz gerektiğini ve alıcıların orada olacağını soyledi. Can guvenliğimden endişe edip, gitmedim.”