Antalya ’nın Manavgat ilcesinde Demokrasi Bulvarı girişinde bulunan bir baharatcının on kısmındaki tezgahtan lokum alarak parasını odemeden kacmaya calışan şupheli, işyeri calışanının takibi sonucunda uzaklaşmadan yakalandı. İş yeri sahibinin haber vermesi uzerine olay yerine gelen polislere teslim edilen F.G. ’nin, aynı yerden daha once de hırsızlık yaptığı belirlendi. Şahsın, gece gec saatlerde koltuğunun altında icki şişesiyle gelerek tezgahın uzerindeki ortuyu actıktan sonra keciboynuzu ve ceşitli cerezlerden aldığı, bu anların guvenlik kamerasına yansıdığı bildirildi. Şelale Polis Merkezi ’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.G., cıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Antalya ’da, lokum ve keciboynuzu hırsızının rahat tavırları kamerada ViDEO
11 Şubat tarihinde gunduz vakti bir kişinin işyeri onundeki tezgahtan kalıp halindeki helvalı ve cam fıstıklı lokumları secip parasını vermeden goturduğunu soyleyen dukkan sahibi Abdullah Arıcan, şu ifadeleri kullandı: “Bu sırada işyeri calışanımız bayanın ’Abi hırsız ’ dediğini duydum. Ben iceride muşteriyle ilgilendiğim icin bir şey soyleyemedim. Arkadaşımız şahsın arkasından yaklaşık 100 metre gittikten sonra koltuğunun altındaki lokumları cekip almış. Şahıs parayla aldığını iddia etse de ‘Gel kamerada bakarız ’ diyerek buraya getirdi. Ben yanına gittiğimde lokumu calmadığını, parasını vererek aldığını iddia etti. Kendisine kamerada gosterebileceğimi soyledim. Ayın 6 ’sında gece bu şahsa benzer bir kişi yine iş yerimizden tezgahı acıp poşetlere malzeme doldurmuştu. Niye yaptığını sordum, hem de en pahalı lokumları kalıp halinde almıştı. Kameradan kendisine onceki olayı gosterince bunu da kendisinin aldığını itiraf etti. Koltuğunun altında icki şişeleri vardı. Polise haber verdik. Geldiler ve goturduler. Biz ihtiyacı olan, maddi gucu iyi olmayan herkese her konuda yardımcı oluyoruz. Ama bununki ihtiyac değil doğrudan hırsızlık.”