Denizli ’den hayvancılık yapmak icin Aydın ’ın Karpuzlu ilcesine gelen Ozay Alabaş (40), hayvancılıktan kazandığı parayı yine hayvancılığa yatırarak, sadece davar cobanlığı yaparak bin donum arazi sahibi olduğunu belirtti. Gecimini kucukbaş hayvan yetiştiriciliği ile sağlayan Ozay Alabaş, hayvanlarını kendi merasında otlattığını, koyunlarını adeta cocuğu gibi gorduğunu belirtti. Alabaş, "Koyunlar gunun yarısını ahırda, yarısını da merada geciriyorlar. Bu sene biraz sıkıntı var ama gene de kendi işimiz olduğu icin cok şukur bu halimize. Meralarda 15-20 gun sonra otlar buyumeye başlar. Daha rahat olur." dedi. Hayvancılığın bilincli yapıldığı takdirde getirisinin de fazla olduğunu aktaran Alabaş, şu sozleri kaydetti: "Hayvancılık yapacak insanın bu konuda bilincli olması gerekir. Bu işi bilincli yaparsan para kazanırsın ama bilmeden yaparsan kazandırmaz. Aşısını, ilacını, yemini, suyunu eksik etmeyeceksin. Hayvana iyi bakman gerekiyor.
Bu bolgede cok hayvancı var ama para kazanamıyorlar. Ama biz bu işi bildiğimiz icin cok şukur kazanıyoruz. Bilincli bir coban ayda bir memur maaşından fazla para kazanır. Ben kendimi bildim bileli bu mesleği yapıyorum. Burada bu arazileri edinebildiysek hepsi bu koyunlar sayesinde. Bu araziyi aylıkcı olarak calışarak alamazsınız. Belki bu sene sıkıntılı olabilir ama gectiğimiz donemde de guzel para kazandırdığı cok donem oldu.”