İzmir ’de Halk Ekmek projesinin kapsamı genişletiliyor. Daha cok İzmirliye ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak hem de esnafa destek olmak amacıyla kentteki ekmek fırınlarının atıl kapasiteleri faaliyete gecirilecek. Halk Ekmek fabrikasında gunde 120-130 bin ekmek uretilirken, anlaşma yapılan fırınların projeye dahil olmasıyla bu rakamın iki katını cıkılması hedefleniyor. Başkan Tunc Soyer, fırıncılarla protokol imzalayarak projeyi başlatacak. Ekonomik fiyatlı ekmeğe talebin arttığını belirten Başkan Soyer, “Uretim kapasitemizi artırmak icin yuksek maliyetli ve zaman gerektiren bir yatırım yapmak yerine endustriyel uretim yapan fırıncıların atıl uretim kapasitelerini faaliyete gecirmeye karar verdik. Satacağımız ekmeği bu fırınlarda ureterek halkımızın ucuz ekmek talebini en yuksek duzeyde karşılamayı hedefliyoruz. Halk Ekmek fabrikamızda uretime devam ederken, bir taraftan da fırıncıların atıl kapasitelerini faaliyete gecirerek daha cok İzmirliye ucuz ekmek ulaştıracağız” şeklinde konuştu. Halk Ekmek fabrikasında uretilerek 1,5 liraya satılan 230 gram beyaz ekmek ve aynı gramajdaki kepekli ekmek maliyetlerdeki yuksek artış nedeniyle yarından itibaren 2 liraya satılacak. 230 gram ekmeğin 2,5 liraya satıldığı piyasa koşullarında boylelikle Halk Ekmek İzmirliye ucuz ekmek sağlamayı surdurecek.
Halk Ekmek fabrikasında uretilen ekmek Ciğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Konak, Buca, Karabağlar, Gaziemir ilcelerinde bulunan 63 bufe ile İzmirlilere ulaştırılıyor.

Halk Ekmek fabrikasında uretilen ekmek Ciğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Konak, Buca, Karabağlar, Gaziemir ilcelerinde bulunan 63 bufe ile İzmirlilere ulaştırılıyor.