Kocaeli ’nin Gebze ilcesinde ikamet eden 55 yaşındaki Ayşe Doğan ile 57 yaşındaki Bayram Doğan, 38 yıllık evliliklerinde, 4 cocuk ve 8 torun sahibi oldu. Cocukları yıl donumlerinde, evlendikleri zaman maddi imkanlar yuzunden istedikleri gelinlik ve damatlığı giyemeyen Doğan ciftine unutamayacakları bir surpriz yaptı. Anne Ayşe Doğan yıllar sonra gelinlik giydi, gelin hazırlığı icin kuafore gitti. Baba Bayram Doğan ise damatlık giyerek, gelin arabası susledi. Bayram Doğan, gelin arabasıyla gelip kuaforde hazırlanan gelini aldı. Torunları ve cocukları kuaforden el ele cıkan cifti dakikalarca alkışladı. Birbirlerinin ellerini hic bırakmayan cift, evlerine duğun konvoyu yaparak gitti. Daha sonra ise cift bir fotoğraf studyosuna giderek bu anları olumsuzleştirdi. Surpriz karşısında duygu dolu anlar yaşayan Ayşe Doğan, şu ifadeleri kullandı: "Cok guzel bir duygu, cok mutluyum. İstiyordum zaten, sağ olsunlar onlar da bundan etkilenerek boyle guzel bir surpriz yapmışlar. Evlenirken gelinlik giymiştim ama yine de istediğim bir gelinlik giymek icimde kalan ukdeydi. Cocuklarımı evlendirdim, 3 tane gelin aldım. İsteğim vardı, hep cocuklarıma soyluyordum. Onlar da sağ olsun, Allah razı olsun bu isteğimi beyinlerine kazımışlar. 38. yıldonumumuz oluyor, boyle guzel bir surpriz yaptılar. İlk kez gelinlik giyiyormuşum gibi hissettim kendimi. Herkes mutlu olsun, evlilikler yıkılmasın. Guzel devam ettirsinler, guzel gecinsinler, guzel anlaşsınlar. Birbirlerini anlamaya calışsınlar. Olmazına değil, oluruna gitsinler isterim. Bu şekilde her şey yoluna girecektir.” Cocuklarının desteğiyle o gunleri yeniden yaşadığını dile getiren baba Bayram Doğan ise, "Guzel bir duygu. Cocuklara teşekkur ederim. Boyle bir şey duşunmuşler. Ben de bugun cok mutlu oldum. 4 cocuğum var, 8 tane torunum var. Allah hepsinin omrunu uzun etsin. Allah herkese nasip etsin. Bazı şeyler karşılıklı anlaşarak bir şekilde yuruyor. Onemli olan karşılıklı anlaşmak. İlk gun de sıkılıyordum, şu anda da sıkılıyorum. İlk gunde de stres vardı, şu anda da stres var. Aşağı yukarı aynı. Bugun cok mutlu bir gun oldu benim icin. Allah herkese nasip etsin. İmkan cercevesinde cocuklarımızın da desteğiyle o gunleri yeniden yaşadık." diye konuştu. Anne ve babasının evlilik yıldonumu olduğu icin boyle ozel bir surpriz yapmak istediklerini kaydeden ciftin en buyuk oğulları 38 yaşındaki Ahmet Doğan da, "Acıkcası biz de heyecanlıyız. Herkese nasip olacak bir şey değil. Boyle bir surpriz yaparak o heyecanı yaşamak istedik. Annemizin, babamızın gelinlikle ve damatlıkla fotoğraflarını gorduk ama boyle canlı canlı gormek daha bir duygu verici. Herkesin boyle bir şey yapmasını isterim. Annesini, babasını gelinlik ve damatlıkla gormesini isterim. Şakayla karışık bir şey atıldı ortaya. Biz de ’Neden olmasın? ’ dedik. Sonucta cok yaşlı değiller. O yuzden ’Olsun, o heyecanlarını yaşayalım ’ dedik. Macera gibi bir şey olsun istedik. Kardeşlerim de gayet olumlu karşıladı." şeklinde konuştu. Annesinin hayalinin gercek olduğunu belirten Ahmet Doğan, "Annem her zaman soyluyordu, ‘Oğlum ben yapamadım, siz eşlerinize yapın, bizim zamanımızda maddi olarak elimizde pek imkan yoktu, ne duğun salonunda yapabildik ne başka bir yerde ’ diye hep icinde bir ukde vardı, yarım kalmıştı. Ne kadar dışarıya vurmasa da icinde bir ukdesi vardı. İsterdik ki daha iyi olsun ama bu şekilde oldu. O da yeni evleniyormuş gibi cok mutlu. Onun mutluluğunu gorunce biz de cok mutlu oluyoruz. Sonucta annemiz, babamız. Onlar ne kadar mutlu olursa biz de o kadar mutlu oluruz." ifadelerini kullandı.