Kocaeli ’nin Başiskele ilcesinde bulunan Barbaros Camii ’ne engelli ve yaşlı bireyler icin asansor yapıldı. Bir hayırsever tarafından yaptırılan asansor, caminin ust katına cıkmakta gucluk yaşayan vatandaşlara buyuk kolaylık sağladı. Yaklaşık 1 hafta once hizmete giren asansorun kapısının bir duğmeyle otomatik acılıyor olması da yaşlı ve engelliler icin bir zorluğu daha ortadan kaldırıyor. Camide su kesilmesine karşı su deposu, elektrik kesintisine karşı jenerator, soğuk havalarda devreye girecek ısıtıcı gibi başka imkanlar da bulunuyor. İbadet etmek icin camiye gelen vatandaşların zorluk yaşamasını istemediklerini belirten Başiskele Din Gorevlileri Dernek Başkanı ve Barbaros Camii imamı Kadir Celikiz, "Uc aylar vesilesiyle insanların ibadetle ilgili manevi duyguları cok yukselmektedir. Biz de bu vesileyle uc aylara girerken bir istişare yaptık. 'İbadet icin yok engel, sen yeter ki camiye gel' diyerek camimize ibadete gelen gerek buyuk yaşta amcalarımız, gerek engelli kardeşlerimizin onlerine hicbir engel cıkmaması icin bir asansor yaptırdık. Yapandan, yaptırandan Allah razı olsun. Bir ailemiz asansorun maliyetini, masrafını karşıladı. Kendilerinden Allah razı olsun. Camimizin altında 4-6 yaş kursumuz var, kız kursumuz var. Cami icerisinde namaz esnasında ibadetler yapılıyor. Biz su kesintilerine karşı bir tane su deposu koyduk. Elektrik kesintilerine karşı jenerator yaptırıyoruz, inşallah onun da montajı tamamlanacak. Camimize ibadet maksadıyla, ziyaret maksadıyla gelen butun kardeşlerimizin onlerine hicbir engel cıkmasını istemiyoruz. Bu duygu ve duşunceyle camimize bu asansoru yaptırdık, su deposunu ve jeneratoru koydurduk. Allah bu ve benzeri hizmetlere bedenen, madden ve manen destek olan herkesten razı olsun. 'İbadet icin engel yok, siz yeter ki camiye gelin ’ diyoruz ve herkesi ibadet, ziyaret maksadıyla bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Engelli Hakan Celikiz ise evinin başka bir mahallede olmasına rağmen ibadet icin Barbaros Camii ’ne geldiğini ifade ederek, "Bir engelli vatandaş olarak bu nimetlerden yararlanmanın gururunu ve sevincini yaşıyorum. Ben farklı bir mahallede oturuyorum. İbadetin kolaylığı icin buraya geliyorum. Allah yaptıran, vesile olan herkesten razı olsun. Diyanetimizde boyle hocaların olması gurur verici. Allah devletimize ve Diyanetimize zeval vermesin diye dua ediyorum. Bu asansor olmadan once başka bir camiye gidiyordum. Yine camilerimiz iki katlı olduğu icin, merdivenli olduğu icin cıkamıyordum. Bir başkasının yardımıyla cıkabiliyordum. Orneğin biri sırtına alıyordu beni ve oyle cıkabiliyordum ama bu şekilde kendi kendime her işimi halledebiliyorum" diye konuştu.
Camide hayata gecirilen hizmetlerden memnun olduğunu dile getiren 82 yaşındaki Servet Tuncay ise, "Camimizin icerisinde cok kolaylıklar var, oturacak yerlerimiz var. Kur ’an kursu var, 80 ’imden sonra bana Kur ’an oğrettiler. Evimde okuyorum şimdi, Allah ’a şukur. Asansor olmadan once değnekle cıkmaya calışıyordum ve cok zorlanıyordum. Şimdi sebep olanlardan Allah razı olsun. Cok guzel oldu" dedi.