Ankara ’nın Yenimahalle ilcesine bağlı Serhat Mahallesi'nde okula gittiği sırada evinin karşısındaki otluk arazideki başıboş kopeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Ali Kayra Yağmur ’u o esnada yoldan gecen bir kişi arabasına alarak kurtardı. Facianın eşiğinden kıl payı donen cocuk, kopeklerin ısırıklarından son anda kurtulmayı başardı. Daha once de benzer saldırılara maruz kaldığını soyleyen Ali Kayra ve ailesi, yaşamlarının bu durumdan dolayı olumsuz etkilendiği ve dışarıya cıkmaya dahi korktuklarını soyledi. Her gun aynı durumla karşılaştıklarını soyleyen mahalleli ise kopeklerin bir an once toplatılması gerektiğini belirtti. Yaşadığı saldırıyı anlatan Ali Kaan Yağmur, “Okula giderken her gun aynı saldırıya maruz kalıyorum. Burada her sabah 30-40 kopek oluyor. Beni kovalıyorlar. Birisine bir şey olmadan bu durumdan kurtarılmak istiyoruz. Toplasınlar artık bu kopekleri. Bugun zor kurtuldum. Bacağımı ısıracaktı az daha. Yola doğru hızlıca koştum. Surekli saldırıyorlar. Bugun bindiğim arabadaki ağabeyden de Allah razı olsun. Yoksa kurtulamayacaktım. Beni okula o goturdu.” ifadelerine yer verdi. Baba Osman Yağmur, her gun tedirgin olduklarını soyleyerek, “Daha once de yaşanan olayların tekrarı yaşanıyor. Mahallemizde sahipsiz ve kupesiz 60 tane kopek var. Bunlar zaman zaman yoldan gecen kadınlara, cocuklara, elinde renkli parcalar olan insanlara, motosikletle harekete eden kişilere saldırıyorlar. Cocuğuma ucuncu kez saldırdılar. Eşim evde kucuk olduğu icin mudahale edemediler. Cocuğum koştu. Kendisine araba carpıyordu. Fren yapan araba, cocuğu kopeklerden kurtardı ve okula goturdu. Tanımadığımız birisiydi. Buradaki sorun, kopeklerin kontrolsuz uremesi. Biz buraya 2 sene once taşındığımızda birkac kopek vardı. Cevredeki kopekler ureyince 60 tane kopek oldu mahallede. Mahalleli tedirgin. Sabah okula giden cocuklar mağdur durumda. Akşam okuldan gelen cocuklarımız her gun saldırıya uğruyor. Yetkililere durumu bildirdik ama şu ana kadar gelen olmadı. Birinin başına bir iş gelmeden bu işin cozulmesi lazım. Biz hayvan karşıtı insanlar değiliz. Yanlış anlaşılmasın.” diye konuştu. Anne Turkan Yağmur ise bir an once sorunlarının cozulmesi gerektiğini belirterek, “Kopekler bundan once cocuğuma saldırdılar. Belediyeyi aradık. Toplamam kararlarının olmadığını soyledi. Gerekli yerleri aradık ama hic bit netice alamadık. Bugun de cocuğum okula giderken tekrar saldırdılar. Cocuk yola doğru koştu, araba carpacaktı. Bir araba durdu cocuğumu okula goturdu. Cocuk kacmasa kopek parcalayacak. Koştuğu icin araba carpma korkusunu yaşadı. Can havliyle tanımadığı bir araya bindi, o da sıkıntı. Sağ olsun yardımcı olan kişi iyi niyetliymiş. Cocuğu alıp goturebilirdi. Bir an once buna cozum bulunsun istiyoruz. Binamızda bircok kişi bu sıkıntıyı yaşıyor.” dedi. Kopeklerin saldırısına maruz kalan diğer bir cevre sakini Şerife Atmaca da “Evden cıkıp karşıya gectiğimde boş arsadaki kopekler uzerime koştu. Ben de korkudan karşıya gecmeye calışınca yukarıdan gelen minibusle carpışacaktım. Altın kalıyordum, kendimi zor kurtardım. Yurudukce tekrar saldırmaya başladılar. Eşim de aynı olayı yaşadı. Binamızda kucağında bebeğiyle ablamız var. O da saldırıya uğradı. Bu sadece bize olan bir şey değil. Bu kopekler herkese saldırıyor. Yaşlı teyzemi var. O kendisini nasıl kurtaracak. Bu kopeklerin toplatılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.