İstanbul ’un Esenyurt ilcesinde bağlı Akşemsettin Mahallesi ’nde gectiğimiz gunlerde, kağıt toplayıcılığı yapan yabancı uyruklu dort şahıs, husumetli oldukları bir genci sokakta beklemeye başladı. Marketten alışveriş yaptıktan sonra dışarı cıkan genc, akrabaları olduğu oğrenilen şahısların saldırısıyla karşılaştı. Sopalarla saldıran şahıslardan biri, cebinden cıkardığı falcatayı gencin kafasına birkac kez sapladı. Dakikalar once kendisinden alışveriş yapan muşterisinin olduresiye dovulduğunu goren market sahibi ise yerden aldığı sopayla şahısları kovaladı. Kanlar icerisinde yatan genci goren cevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Market sahibi sağlık ekiplerinin gelmesini beklemeden kanlar icerisinde yatan genci yan taraftaki Aile Sağlığı Merkezi ’ne goturdu. Merkezde yapılan ilk mudahalenin ardından yaralı genc, sağlık ekipleri tarafından Kanuni Sultan Suleyman Hastanesi ’ne kaldırıldı. Polis ekipleri ,kayıplara karışan şahısları yakalamak icin calışma başlattı. Saldırı anları, cevrede bulunan guvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Esenyurt ’ta, kağıt toplayıcıları sopayla dovup falcatayı kafasına sapladı Yaralı genci saldırganların elinden kurtaran market sahibi Mahmut Yılmaz, “Sabah 06.00 sıralarında dukkanımı actım. Kısa sure sonra saldırganlardan olduğunu duşunduğum bir şahıs benden su aldı. Daha sonra dukkanımın karşısında yaklaşık 2 saat kadar beklediler. Ben de bu sırada şahıslardan şuphelenerek yanlarına gittim. ‘Hayırdır burada ne bekliyorsun diye sorduğumda ’ bana ‘İşe gideceğim araba bekliyorum ’ dedi. Ben de onlara inanarak işime baktım. Aradan kısa bir sure ise saldırıya uğrayan arkadaş markete geldi. Alışveriş yaptıktan sonra karşı binanın kapısında cocuğu durdurarak orada saldırdılar.” dedi.
Saldırıya uğrayan gencin ağır şekilde yaralandığını soyleyen Yılmaz, “Benim gorduğum kadarıyla iki kişi sopayla cocuğa saldırdı. Sonrasında saldırganlardan birisi sopayı bırakarak eline falcata aldı. Cocuğun kafasını falcata ile 2-3 yerden kestiğini gordum. Artık bende durum karşısında dayanamadım ve yerden sopayı alarak şahıslara saldırdım. Kacmaya başladılar. Bende peşlerinden giderek birkac kez sopayla onlara vurdum. O sırada motosikletli birisi bunları alarak kactı. Bende yaralıyı sağlık ocağına goturdum. Orada gence ilk mudahale yapıldı ama cok kan kaybetmişti. Bilinci yerindeydi, ayakta durabiliyordu hatta konuşturdum da ama durumu baya kotuydu. Sonra sağlık ekipleri gelerek cocuğu hastaneye goturdu.” diye konuştu.