Diyarbakır annelerinin HDP il binası onunde 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi kararlılıkla suruyor. Dağa kacırılan cocuklarını geri alabilmek icin oturma eylemi yapan ailelerin evlat nobeti 900'uncu gunune girdi. Yaz kış, kar yağmur, bayram, salgın demeden buyuk bir dayanışma ve kararlılıkla yurutulen ve gunden gune artarak 263'e ulaşan katılımla suren oturma eylemi sayesinde 34 aile evladını terorun pencesinden kurtarmayı başardı. Cocuklarına kavuşanların mutluluğuyla umutları her gecen gun daha da artan aileler, son evlat dağdan kurtarılıncaya kadar oturma eylemini surdurmekte kararlı. Ellerinde cocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini surduren annelerden Sabire Aydın, 5 yıl once dağa kacırılan oğlu Zafer icin oturma eylemi yaptığını soyledi. Yıllardır oğlunun hasretiyle yanıp tutuştuğunu dile getiren Aydın, evladına kavuşmadan oturma eylemine son vermeyeceğini belirtti. Dağdaki tum cocuklara guvenlik guclerine teslim olmaları cağrısında bulunan Aydın, "Tum annelerin ici yanıyor. Sorumlularından hesap sormak icin buraya geldik. İnşallah cocuklarımızı alacağız, cocuklarımız gelene kadar mucadelemize devam edeceğiz." dedi. "Cocuklarımızı HDP kacırdı. Cocuklarımızı HDP'den istiyoruz. Oğlum Zafer, ben buradayım yavrum, mucadelemize devam edeceğiz. Ne olursunuz sesimizi duyun. Anne kucağına gelin." diyen Aydın, ozlemle evlatlarını beklediklerini aktardı.
Kocaeli'den 8 yıl once kacırılan oğlu Eren icin oturma eylemi yapan anne Fadime Aksu da bugune kadar oğlundan haber alamadığını belirtti. Tum dunyaya bu mucadelelerine destek olmaları cağrısında bulunan Aksu, "Oğlumu HDP ve PKK'dan istiyorum. Cocuğumu onlar goturdu. Onu ekmek almaya gonderdim, 8 yıldır haber alamadım. Oğlum kalp hastasıydı. Tedavisi yarım kaldı. İlaclarını halen saklıyorum. Merhamet yok bunlarda." diye konuştu. Aksu, oğluna guvenlik guclerine teslim olması icin seslenerek, oğlunu almadan eylemine son vermeyeceğini dile getirdi. "Yaz, kış, hastalık demeden hep burada oldum. İnşallah cocuklarımızdan hayırlı haberler alırız. 34 aile evladına kavuştu. İnşallah tum anne babalar kavuşur." ifadelerini kullanan Aksu, o mutlu anı yaşamak istediklerini aktardı.
Kızı Gulcan icin bekleyişini surduren baba Necmettin Bicer de dağa kacırılan tum cocuklar icin mucadele ettiklerini soyledi. Eylemlerini surdurmekte kararlı olduklarını anlatan Bicer, haklı mucadelelerinde herkesten destek beklediklerini belirtti. Bicer, "6 yıldır neler cektiğimi bir ben bir Allah biliyor. Yılmadık, buradan kesinlikle ayrılmayacağız. Gulcan eğer sesimi duyuyorsan veya beni goruyorsan gel, guvenlik guclerine teslim ol. Sen gelmeden buradan gitmeyeceğim kızım." diye konuştu.