CHP lideri Kemal Kılıcdaroğlu, altı muhalefet partisi liderinin Ankara Ahlatlıbel ’de gercekleştirdiği buluşmanın ardından ilk kez acıklamalarda bulundu. KRT ’ye konuşan Kılıcdaroğlu “Her partinin farklı fikirleri, her liderin farklı goruşleri muhakkak vardır ama demokrasi adına ortak noktada buluşabiliyoruz” dedi. Sunucu CHP liderine "Altılı zirve genişleyecek mi?" diye sordu. “Buna karar verecekler masanın etrafında toplanan partilerdir." diyen Kılıcdaroğlu, HDP'nin kendi ittifakını oluştursa bile yok sayılamayacağını soyledi. Acıklamalarına devam eden Kılıcdaroğlu, "HDP ’nin demokrasi konusunda ozel bir vurgusu var, demokrasiyle ilgili kararlar alacaksanız bizi goz ardı edemezsiniz diyorlar. Ben de şunu soyledim zaten biz HDP ’yi de masada olmayan diğer siyasi partileri de yok sayamayız." dedi. Kemal Kılıcdaroğlu'nun konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde: "Masanın genişleyip genişlemeyeceğine ben karar vermem, bir başka parti lideri de tek başına karar vermez. Benim gorduğum kadarıyla şu anda oyle bir talep yok. HDP zaten ayrı bir ittifak kuruyor. HDP ’nin demokrasi konusunda ozel bir vurgusu var, demokrasiyle ilgili kararlar alacaksanız bizi goz ardı edemezsiniz diyorlar. Ben de şunu soyledim zaten biz HDP ’yi de masada olmayan diğer siyasi partileri de yok sayamayız. Anayasa diyor ki siyasi partiler demokrasinin vazgecilmez unsurlarıdır. Her siyasi partiye saygı gostereceksiniz. Masanın o akşam toplanmasının temel nedeni daha once altyapısı uzerinde calışılmış guclendirilmiş parlementer sistemle ilgili bir metne son şeklini vermek ve bunu hangi tarihte kamuoyuyla paylaşırız buna karar vermekti."