Karabuk'un Safranbolu ilcesinde 'weaver sendromu' nedeniyle boyu hızla uzayan ve 2014'te 2 metre 13,5 santimetre boyu ile 'dunyanın 18 yaş altı en uzun genc kızı' unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, ikinci kez rekor kırdı. Gelgi, 2021'de yaş limitini artırarak 2 metre 15 santimetrelik boyu ile 'dunyanın en uzun boylu kadını' unvanına sahip oldu. Guinness Rekorlar Kitabı'nda iki farklı rekorla yer alan Rumeysa Gelgi, gecen hafta kendisine 'Turkiye'yi birlikte tanıtalım' cağrısı yapan, yine Guinness Rekorlar Kitabı'na gore 2 metre 51 santimetrelik boyu ile 'dunyanın en uzun boylu erkeği' olan Sultan Kosen'e olumlu cevap verdi. Mardin'de yaşamını surduren Sultan Kosen ile calışmak istediğini belirten Gelgi, "Kendisine 'dunyanın en uzun boylu erkeği' unvanına sahip dunya rekortmeni olarak cok buyuk bir saygı duyuyorum. Kendisiyle elbette Guinness World Records kapsamında calışmayı cok isterim. Bunun icin uygun fırsat ve davetler olursa neden olmasın?" diye konuştu.
Bugune kadar yurt dışına cıkmadığını belirten Rumeysa Gelgi, omurgasında bulunan platin nedeniyle oturma gucluğu yaşadığını soyledi. Her yere oturamadığını da anlatan Gelgi, "Benim ucak ile yurt dışına cıkabilmemin tek seceneği; bir sedye uzerinde seyahat etmek. Maalesef bu da oldukca kulfetli bir opsiyon. Bu sebeple şartlar yerine getirildiğinde elbette isterim" dedi. En buyuk hayallerinden birinin yurt dışına cıkmak olduğunu aktaran Gelgi, "Hem gormek, gezmek hem de kendi unvanımı temsil etmek amacıyla yurt dışına cıkmak; en buyuk hayallerimden biri. Dediğim gibi ozel durumum nedeniyle ozel şartların yerine getirilmesi gerekiyor cunku bağımsız olarak tek başıma halletmem cok guc. Sultan beyin sozleri icin acıkcası cok mutlu oldum. Elbette dediğim gibi davet olursa ve uygun bir ortam oluşursa ben de kendisiyle yuz yuze tanışmayı cok isterim." diye konuştu.