İzmir Bornova ilcesinin Kızılay Mahallesi 472. sokakta iki gun once başlatılan temel kazma calışmasında, bugun calışmanın yapıldığı yerin bitişiğindeki binada oğle saatlerinde toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının oluşması uzerine bina sakinleri inşaat firmasını arayarak durumu bildirdi. Bolgeye gelen ekipler, inşaat alanının bitişiğindeki binanın temelinin kaymaması icin onlemler aldı. Devam eden calışmalar sırasında temelde cokme meydana geldi. İnşaat calışanlarının haber vermesi uzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, cevrede guvenlik onlemleri alırken, itfaiye ekipleri de bina sakinlerini tahliye ettikten sonra binayı muhurledi.
Binalarının eski bir bina olduğunu ve firma yetkililerini uyardıklarını soyleyen Sevgi Gul, “Burada iki gundur temel kazma calışmaları yapılıyor. Binamız sağlam olmadığı icin biz uyarılarımızı yaptık. Onlarda dikkatli calıştılar ama binaların sıfır olması gerektiği icin kepce bayağı bir binayı zorladı. Kepce zorlayınca alttan toprak kaymaya başladı. Bugun de duvar indi. Temel coktu. İki gundur onlarda uğraşıyor biz de. Ben evimi ve eşyalarımı geri istiyorum benim evimi bir an once yapsınlar” diye konuştu.