Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna krizini ele almak uzere Avrupalı liderlerle uzun bir masanın etrafında goruşmeler yapması, dunyanın gundemine oturdu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 7 Şubat'ta Putin ile goruşme oncesinde koronavirus testi yaptırmayı reddetmiş, bu nedenle Putin tarafından soz konusu masanın oteki ucunda karşılanmıştı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz da 15 Şubat ’ta Putin ile Ukrayna krizine ilişkin zirve oncesinde, Rusya'nın istediği testi yaptırmayı reddettiği icin aynı masanın ucunda konuk edilmişti. İtalyan ve İspanyol iki marangoz, 6 metrelik masayı kendilerinin yaptığını iddia etti.
BFM TV ’nin haberine gore, İspanyol mobilya ureticisi Vicente Zaragoza, ulke basınına yaptığı acıklamada, Putin ve Macron ’un 7 Şubat ’ta karşılıklı oturduğu masanın Alpler'de bir kayın ağacından yapıldığını ve altın varaklarla suslendiğini one surdu. "Eserini gorur gormez tanıdığını" savunan Zaragoza, masayı hatalarından tanıdığını ve kendini geliştirmek icin her zaman hatalarını incelediğini soyledi. Marangoz Zaragoza, eski Sovyet ulkelerinde 2002-2006 doneminde aktif olduğunu, Ozbek yonetimine de bir mutfak yaptığını ve 2020 ’de de calışmayı bıraktığını dile getirdi.
Diğer yandan İtalyan marangoz Renato Pologna, Guardian gazetesine yaptığı acıklamada, İspanyol meslektaşının ifadelerinin kendisini şaşırttığını ifade etti. Pologna, "Gercekten ne diyeceğimi bilemiyorum cunku bu eseri 1995-1996 ’da ben yaptım, masanın fotoğrafları coğunluğu Rusca kitaplara basıldı." dedi. Masayla ilgili tum sertifikaların kendisinde bulunduğunu ve eski Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin ’in imzasını taşıdığını iddia eden Pologna, İspanyol meslektaşının belki de masanın birebir kopyasını yapmış olabileceğini savundu. Putin ile Macron arasındaki goruşmede 'sosyal mesafe' gundem oldu ViDEO