Antalya ’ Muratpaşa ilcesi Şarampol Caddesi uzerinde, 11 Ocak Salı gecesi, 13 yıldır esnaflık yapan Mustafa Erdemir ’e ait iş yerine kimliği belirsiz bir şupheli arka camı kırarak girdi. Hırsız, caldığı dizustu bilgisayar ve cep telefonu ile kayıplara karıştı. Sabah iş yerine gelen Erdemir, iş yerinin camının kırıldığını ve dizustu bilgisayarı ile cep telefonunun olmadığını fark edince polisi arayarak şikayetci oldu. Hırsızlık Buro Amirliğine bağlı ekipler, kimliği tespit edilen şupheliyi 9 Şubat gunu yakaladı. Yuzde 80 engelli olduğu oğrenilen şupheli, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Antalya ’da hırsız, iş yeri sahibinden helallik istedi
15 Şubat Salı gunu ise hırsızlık şuphelisi, tekrar iş yerine geldi. Kapıdan iceri giren kişi, Mustafa Erdemir ’e cok pişman olduğunu soyledi. Yaklaşık 15 bin lira zararı bulunan Erdemir ise elini opmek isteyip af dileyen hırsıza hakkını helal etti. Hırsızlık anı ve iş yeri sahibiyle hırsızın arasında gecen helallik isteme diyalogları ise guvenlik kamerası tarafından goruntulendi. Yaşanan diyaloglarda ise dizustu bilgisayarı caldığını kabul eden ancak cep telefonunu calmadığını savunan hırsızlık şuphelisinin, “Kusura bakamayın ozur dilerim. Gecen bir hırsızlık olmuştu. Onun sorumlusu benim. Pişman oldum. Bilgisayarı 550 liraya sattım. Cep telefonunu ben almadım.” dediği, Mustafa Demir ’in de 15 bin lira zararı olduğunu belirttiği oğrenildi. Şuphelinin ise buna karşılık, “Durumum yok. Malulen emekliyim, mahkemeye soyleyin abi gereken neyse cezam verilsin. Kendimi kaybettim. Helallik almaya geldim. Pişmanım, sen hakkını helal ettikten sonra ben de sana dua ederim.” diyerek iş yeri sahibinin elini opmeye calıştığı anlar kameraya yansıdı. Mağaza sahibi Mustafa Erdemir, olayı şu sozlerle anlattı: “Gecen ay sabah iş yerimizi actığımızda camımızın kırık olduğunu, bilgisayar ve cep telefonunu alındığını gorduk. Polisi aradık. 1 ay sonrası calan arkadaş buraya geldi. Pişman olduğunu soyledi. Size zarar veren benim, beni affedin deyip helallik istedi. Ben de hakkımı helal ettim. Dun yine geldi buraya. Yaklaşık 10-11 bin lira değerinde bir telefondu. Benim olmadığını soyledim. Cep telefonunu almadığını, bilgisayarı 550 liraya sattığını soyledi. 550 lirayı ben vereyim, bilgisayarı getir, bilgilerimi alıp tekrar sana vereyim dedim. Gideyim, araştırayım dedi ama gelmedi. Ben akıl hastasıyım, raporum var diyor.
Ben de hakkımı helal ettim, ne yapayım? Davacı olmasam, devlet bana kamu davası acacak. Kanunen butun işlemleri yaptım. Devlette almış serbest bırakmış, ben de hakkımı helal ettim ama bir daha bana zarar vermeyeceğine dair soz aldım ondan. Elimi opmek istedi, opturmedim.”