Ankara'da yaşayan evli ve 2 cocuk annesi Huri Kaşıkcı, 1993'te ODTU Kimya Muhendisliği bolumunden mezun olduktan sonra Denizli'de bir tekstil fabrikasında bir sure muhendis olarak calıştı. Kaşıkcı, bir yıl sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ODTU ve Boğazici Universitesi mezunlarına tanınan İngilizce oğretmenliği icin başvuruda bulundu. Erzurum'un Aşkale ilcesinde bulunan İbrahim Polat İlkoğretim Okulu'na atanan Kaşıkcı, burada 7 yıl gorev yaptığı sırada hastalık sonucu gorme yetisini tamamen kaybetti. Fakat Kaşıkcı, malulen emekli olma hakkı bulunmasına rağmen calışma kararı alarak, Ankara'daki Goren Eller Engelliler Okulu'na atandı. Kaşıkcı, burada 9 yıl gorme engelli oğrencilere İngilizce ve matematik oğretti, bircok Avrupa Birliği projesine imza attı. Kaşıkcı, ardından diğer engel gruplarına da hizmet verebilmek icin sınavla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na gecerek, Kadının Statusu Genel Mudurluğu'nde şube muduru oldu. Kaşıkcı, bakanlıkta toplumun her kesiminden engelliler icin calışmalarını surduruyor.
Kaşıkcı, gorme yetisini kaybettikten sonra gorme engelliler okulunda tayinini istediğini belirterek, "Ankara'ya tayin istedim. Geldikten sonra gorme engelli cocuklara hizmet etmek amacıyla goren elleri tercih ettim. Burada gorme engelliler okulunda İngilizce ve matematik derslerine girdim. Benim icin gorme engelli cocuklarla beraber olmak, onlara hizmet etmek cok buyuk bir deneyimdi. Gorme engelli cocukların alfabesi cok farklıydı. O cocukların yazılarını okuyabilmek amacıyla o yıl, yaz okulunda 2 aylık kurs aldım. Alfabeyi oğrendim, yeniden bilgisayar kullanmayı yaşamaya başladım. Benim icin goren eller bir donum noktası oldu. Gorme yetinizi kaybediyorsunuz, hayat kaygınız oluyor. Cocuklarınızı buyutme telaşı icerisindesiniz, mesleğinizi yeniden devam ettirebilme kaygılarınız var. Benim icin goren eller bir donum noktası oldu. İkinci doğuş diyebiliriz." dedi.
Kaşıkcı, oğretmenlikte yaklaşık 17 yıl calıştıktan sonra geniş engel gruplarına ulaşmak icin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na gectiğini soyleyerek, "Biraz daha o cemberi genişletmem gerektiğini duşundum. Aile Bakanlığına gectim. Sadece gorme engelli az goren cocuklar değil, daha farklı engel gruplarını da cok iyi tanıyordum. Oradaki engelli cocuklar ve ailelerine hizmet vermeye başladım. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Mudurluğunde 5 yıl calıştıktan sonra şube mudurluğu sınavlarına kazanarak hayatıma şu an şube muduru olarak devam etmekteyim" diye konuştu.
Kaşıkcı ayrıca, Antalya Sağlık Turizmi Eğitim Geriatri Rehabilitasyon Engelli ve Sosyal Hizmetler Vakfı'nın kendisine başkan yardımcılığı teklifinde bulunduğunu belirterek, "Yollarımız Antalya'da başladı. Şu an Aile Kadın ve Engelliden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapıyorum. Altındağ İlce Milli Eğitim Mudurluğu'nun yapmış olduğu 'Hayata Ses Ol' projesine dahil olduk. Altındağ Turk Kızılay ’ı ve ANTSEVAK vakfı olarak paydaş olduk. Mobil ve sesli uygulamalarla cocuklarımıza erişim sağlanılacak. Mobil ve ses sistemine karekod uygulamasıyla erişebilecekler. Ankara Altındağ Goren Eller'den başlayacak olan bu calışma, umut ediyorum ki tum Turkiye'ye yaygınlaşacak. Gorme engelli cocuklarımızın bundan yararlanması konusunda hepimizin 'hayata ses olalım' diyorum." ifadesini kullandı.
Kaşıkcı ayrıca, hastalığına Erzurum'da tanı konulamadığını belirterek, "Nedeni bilinmeyen bir rahatsızlık olarak tanısı konuldu. 2 yıl once hastaneye tekrar hastalığımın adını oğrenmeye gittiğimde genetik rahatsızlık olduğu ortaya cıktı. Daha cok Cin ve Japonya'da gorulen 'Korneoretinal Distrofi' hastalığı olduğunu oğrendim" dedi.