Gaziantep ’te yaşayan Elif Bayu, kucuk yaşlardayken ailesinin kendisine kimlik cıkarmaması nedeniyle 74 yıl boyunca kız kardeşi Elif Gezer isimli kız kardeşiyle aynı kimliği kullandı. Yarım asırdan fazladır kimliksiz yaşadığı haberlerinin cıkmasının ardından Turkiye ’nin gundemine oturan yaşlı kadın icin Nufus ve Vatandaşlık İşleri Genel Mudurluğu seferber oldu. 2 aylık bir calışmayla tamamlanan yasal işlemlerin ardından kimliği cıkarılan Bayu, 74 yıl sonra kavuştuğu kimliğinin sevincini yaşıyor. Kendisiyle aynı isimi taşıyan kız kardeşinin kimliğini kullanan Bayu, kendi kimliğiyle varlığını kanıtlayınca hungur hungur ağlayarak, "Yıllar sonra sevgilime kavuştum, millet sevgilisini oper koklar, ben de her akşam kimliğimi opuyorum, hic yanımdan ayırmıyorum." dedi. Kimliğine kavuşmasıyla yaşadığı sevincini anlatan Elif Bayu, yeni doğmuş bir bebek gibi hissettiğini soyleyerek, "Butun Turkiye inansın ki ben cok sevincliyim, cok mutluyum. Gaziantep'ten İstanbul'a giderek kimliğimi aldım. Tum Turkiye'ye sesimi duyurdum. Ben artık gercekten yaşıyorum. Ben yeni doğmuş bir aylık bir bebek gibi hissediyorum. Kimliğimin cıkmasını oğlum da cok istiyordu ama gormeye omru yetmedi. Kimliğimi cıkardıktan sonra oğlumun mezar taşına surdurdum o gorsun diye." ifadelerini kullandı. Kimliği olmadan once kimsesizler mezarlığına gomulmekten cok korktuğunu soyleyen Elif Bayu, "Ben artık ismen de cismen de varım. Olsem bile artık kimsesizler mezarlığına gomulmeyeceğim. Benim de artık bir ismim var. Olursem benim de ismimin olduğu bir mezar taşım olacak. Mezarıma ‘Elif Bayu ’ diye yazacaklar. Ben kimliğimin cıkacağına hic inanmıyordum. Once Allah'ın sonra da sizlerin sayesinde kimliğime kavuştum." dedi. Kimliğine kavuştuğunda eşine kavuşmuş gibi hissettiğini aktaran Elif Bayu, "Bir insanın var olması icin kendisi ve kimliği gerekir. Ben kendim vardım ama kimliğim yoktu, esasında ben de yoktum. Ben artık iki kişiyim, kimliğim ve ben. Kimliğim yokken ben bir oluydum. Geziyordum, nefes alıp veriyordum ama yaşayan bir oluydum. Adım yoktu, sanım yoktu, hicbir şeyim yoktu ama artık kimliğimle beraber ben de varım. Kimliğim her zaman yanımda ve benim. Kimliğimi hic yanımdan ayırmıyorum. Ya cebimde taşıyorum ya da boynuma asıyorum. Evde otururken bile boynuma asıyorum. Orgu orerken bile boynumda duruyor.” ifadelerine yer verdi. Kimliğine kavuştuktan sonra hastalandığını ve hayatında ilk kez kendi kimliği ile tedavi olduğunu ifade eden Bayu, "Ben kimliğimle var oldum. Kimliğimi alma surecinde biraz yorgun duştum ve kimliğimi aldıktan sonra rahatsızlandım. Kalp krizi gecirdim ama hayatımda ilk kez kendi kimliğimle tedavi oldum. Ben anjiyo oldum, beş gun hastanede yattım ama bu kimliğim hep yanımdaydı. Ben bu kimliğimle var oldum, kimliğimle tedavi oldum. Hayatımda ilk kez kendi kimliğimle tekrar sağlığıma kavuştum." şeklinde konuştu. Kimlik cıkarma surecinde kendisine destek olan yetkili kurumlara teşekkur eden Elif Bayu, "Bana destek olan, sesimi duyuran herkese cok teşekkur ediyorum. İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'ya, Nufus ve Vatandaşlık İşleri Genel Muduru Şefik Aygol'e, Muge Anlı ve ekibine yani herkese cok teşekkur ederim. Once Allah sonra da sizler beni yaşattınız. Ben sizlerin sayesinde kimliğime kavuştum." diye konuştu.