İstanbul ’un Şişli ilcesine bağlı Gulbahar Mahallesi'nde, 5 Şubat tarihinde saat 06.00 sıralarında, sokakta dolaşan iki kişiden biri gozculuk yaparken diğeri yol uzerindeki bir binanın 4'uncu katındaki dairenin kapısını acıp ev sahiplerine ait cep telefonu ve laptopları caldı. Hırsızlık şuphelisi, caldıklarını alt sokaktaki bir binanın icine bıraktıktan sonra kayıplara karıştı. Sabah kalktıklarında cep telefonları ve laptoplarının yerinde olmadığını gorunce hırsızlığı anlayan daire sakinleri durumu polise bildirdi. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis, evde parmak izi calışması yaptı. Cevredeki guvenlik kamerası goruntulerinden eşkalleri belirlenen hırsızlık şuphelilerinin yakalanması icin calışma başlatıldı. Hırsızlık yapılan binada iş yeri olan Hasan Karalok, “Binanın 4'uncu katındaki daireye sabah 5 ile 6 arası girip cıkıyorlar. Dairede 3 genc arkadaş oturuyor. Kapıyı muhtemelen kilitlemediklerini soyluyorlar. Hırsızlar kartla, sert bir cisimle acmışlar. Girmişler, bilgisayarları, elektronik eşyaları almışlar. Daha sonra burada yan sokaktaki bir binaya giriyorlar. Hırsızlar, orada yaklaşık 10 dakika kaldıktan sonra tekrar cıkıp aşağı sokaktan devam ediyorlar. Bizim ihbarımızdan sonra polis cevredeki kameraları araştırdığında hırsızların bircok ikamete girdiğini tespit etti." dedi. Şişli'de evden hırsızlık kamerada
Kendisinin emekli bir polis olduğunu ifade eden Karalok, "Benim soylemek istediğim bir konu var. İnsanlar evlerine girdiklerinde ya da cıktıklarında kapıyı cekip bırakmasınlar. Girseler de cıksalar da kesinlikle kilitlemeleri gerekiyor. Hırsızlar cok profesyonel olmuş, sadece cektiğin zaman sert bir cisimle kapının arasına girerek cok rahat acabiliyorlar. Sabaha karşı uykular ağır olur, hırsızlar o saatlerde evlere girerler. Aileler, eşleri işe ya da cocukları okula gittiğinde tekrar yatacaklarsa kapılarını kilitleyip yatsınlar. Yıllarca bu tur olaylarla karşılaştım, vatandaşları bir kez daha uyarıyorum. Bakkala dahi gitseniz kapınızı kesinlikle kilitleyin. Kilitlerseniz hırsızın işini zorlaştırırsınız. Bir ev satın aldığınızda ya da kiraladığınızda da muhakkak kapının gobeğini değiştirin." diye konuştu.

Kendisinin emekli bir polis olduğunu ifade eden Karalok, "Benim soylemek istediğim bir konu var. İnsanlar evlerine girdiklerinde ya da cıktıklarında kapıyı cekip bırakmasınlar. Girseler de cıksalar da kesinlikle kilitlemeleri gerekiyor. Hırsızlar cok profesyonel olmuş, sadece cektiğin zaman sert bir cisimle kapının arasına girerek cok rahat acabiliyorlar. Sabaha karşı uykular ağır olur, hırsızlar o saatlerde evlere girerler. Aileler, eşleri işe ya da cocukları okula gittiğinde tekrar yatacaklarsa kapılarını kilitleyip yatsınlar. Yıllarca bu tur olaylarla karşılaştım, vatandaşları bir kez daha uyarıyorum. Bakkala dahi gitseniz kapınızı kesinlikle kilitleyin. Kilitlerseniz hırsızın işini zorlaştırırsınız. Bir ev satın aldığınızda ya da kiraladığınızda da muhakkak kapının gobeğini değiştirin." diye konuştu.