Edirne'de Barutluk Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 60 yaşındaki Ferhat Seval'in, Menekşesofular koyundeki evine 1 liralık elektrik faturası geldi. Fatura tutarını cep telefonuna gelen mesajdan oğrenen Seval, şaşkınlık yaşadı. Sayacın ilk ve son okumasının arasından 60 gun gectiği icin kendisinden tutarı 3 taksitte odemesi istenen Seval, faturasını 0.33 kuruş, 0.33 kuruş ve 0.34 kuruşluk taksitler halinde odedi. 1 liralık tutar icin fatura kesilmesini ilginc bulduğunu soyleyen Ferhat Seval, 3 taksite bolunmesine de anlam veremediğini soyledi. Yazın koyde, kışın ise doğalgazdan yararlanmak icin kent merkezindeki evlerinde oturduklarını soyleyen Seval, "Koydeki evime 1 liralık fatura geldi. Normalde kış boyunca hic kullanmıyorum orasını ama 1 lira elektrik faturası kesilmesi cok garibime gitti. Her ay bana fatura tutarımı belirten mesaj geliyor, bu ay 1 lira geldi. Son odeme tarihi ayın 16'sıydı, ben de gittim 3 taksidi birden tek seferde odedim. İşin ilginci, 1 lira fatura odemek icin yarım saat sırada durdum. 1 lirayı 3 taksitle aldılar, sistemin bir kerede tahsil edemeyeceğini soyleyip o şekilde tahsil ettiler" dedi. Edirne kent merkezindeki evine ise 1000 lira fatura geldiğini soyleyen Seval, "Keşke onu 3 takside bolselerdi daha faydalı olurdu. Onu neden bolmediklerini sorduğumda, sistemin boyle tercih ettiğini soylediler. Yani bence 1 liralık faturanın kesilmemesi lazım. Bu durum hem benim icin de vakit kaybı oluyor, onlar icin de kağıt kaybı. Sırf 1 liralık fatura icin 3 kağıt makbuz kesildi. Bu kağıdın maliyetini odemez bu tutar" diye konuştu. Barutluk Mahallesi Muhtarı Zeki Yaşagor de, "Arkadaşım 1 liralık fatura geldiğini soyleyince gercekten cok şaşırdım, inanamadım herhalde espri yapıyor, dedim. Gercekten 1 liralık geldiğini gordum ve cok şaşırdım. İşin ilginci 1 liralık fatura takibe girmiş. Bu faturayı 3'e bolup odedi kendisi. Son zamanlarda hep yaşıyoruz, Turkiye genelinde yaşanan yuksek faturalar gundemimizden duşmuyor. Bu şekilde bir fatura gelmesi boyle bir donemde ilginc oldu" ifadelerini kullandı. Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş. yetkilileri, 10 liranın altında fatura cıkarılmadığı, bunun bir sistem hatası olduğunu belirterek, 10 liralık faturanın sistemde sıfırı okunmadığı icin sadece 1 rakamının kaldığını, faturanın 3 taksitte odenmesinin de yine sistemden kaynaklandığını kaydetti.