İstanbul ’da 1 Ekim 2021 tarihinde doğan Yağmur bebek, rahatsızlandığı gerekcesiyle 20 Ekim 2021'de anne ve babası tarafından Bakırkoy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. 19 gunluk Yağmur bebek doktor tarafından muayene edildi. Yapılan muayenede bebeğin vucudunda kırık ve sigara izlerinin olduğu ayrıca darbedildiği tespit edildi. Yağmur bebek 84 gun sonra 12 Ocak'ta hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında anne Merve Ozyurt (20) ve baba Tekin Ozyurt (39), gozaltına alındı. Şupheliler işlemlerinin ardından Bakırkoy Adliyesi'ne sevk edildi. Anne Merve Ozyurt hakimlikteki ifadesinde, “Ben kucukken bilhassa babamdan fiziksel şiddet gordum. 6 yaşında başlayan fiziksel şiddet evlendiğim 18 yaşıma kadar neredeyse her gun devam etti. Hatırladığım kadarıyla 15-16 yaşlarında da şiddet sebebi ile babamdan şikÂyetci olmuştum. Ancak babam hakkında herhangi bir dava acılmadı. Maktul benim ilk cocuğumdur. Aile şiddeti sebebiyle 2 yıldır psikolojik tedavi gormekteyim. Doktorum bana hamilelik sureci sonrasında ilaclarımı eksiksiz kullanmamı soyledi. Ben doğum yaptıktan sonra doktoruma gittim ve ilaclarımı duzenli olarak kullanmaya devam ettim. Maktule kasten şiddet gostermem soz konusu değil. Ancak bir gun uyandığımda yatağında yatan bebeğimin uyku sırasında yanlışlıkla uzerine cıktığımı fark ettim. Daha sonra bebeğimi emzirmeye başladım. Bebek emmek istemeyince komşuma danıştım. Kendisi bana cocuğu doktora goturmemi soyledi. Ben de eşimle doktora gittim. Doktora cocuğun uzerine cıktığımı bu sebeple zarar gormuş olabileceğini soylemedim. Ben ve eşim sigara kullanmıyoruz.” dedi. Baba Tekin Ozyurt ise “Eşim ailesinden şiddet gorduğu icin psikolojik tedavi alıyor. Benimle evlenene kadar ilaclarına duzenli olarak devam etmiş. Evlendikten sonra da ilaclarını kullanmaya devam etti. Hamile kaldıktan sonra mecburen ilaclarını bıraktı. Ben sabah 08.00'de işe gidiyorum akşam 17.00'de geliyorum. Ben ve eşim sigara kullanmıyoruz. Serbest bırakılmamı istiyorum.” ifadelerini kullandı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda Yağmur bebeğin sağ kolunda, burun uzerinde, sağ boyunda, koprucuk kemiğinde yara izleri olduğu, sağ on kol ve koprucuk kemiğinde de kırıklar olduğu tespit edildi. Anne Merve Ozyurt “kasten yaralama neticesinde olume neden olma” sucundan tutuklanarak cezaevine gonderildi. Baba Tekin Ozyurt ise yurt dışı cıkış yasağı ve imza atma zorunluğuyla serbest bırakıldı.