Yalnızca iki gun sonra cıkış yapacak PlayStation ozel oyunu Horizon Forbidden West, dunya capında pek cok oyuncu tarafından merakla bekleniyor. Horizon Zero Dawn ile buyuk yankı uyandıran ve benzersiz dunyasıyla farklı bir deneyim sunan seri, Forbidden West ’te daha buyuk bir dunyaya ve yeni hikÂyelere ev sahipliği yapacak.
Ote yandan bugun, sosyal medyada Horizon Forbidden West ile ilgili bazı tepki toplayan paylaşımlar yapıldı. Twitter ’da bazı oyuncular, oyunun kapağında yer alan ana karakterimiz Aloy ’un yuzundeki tuylere takıldı, evet. İnsanlığı teknolojiden faydalanmadığı ve koklerine donduğu bir gelecekte gecen oyunda bu kişilerin takıldığı nokta, Aloy ’un almadığı yuz tuyleriydi.
[h=2]Kadının yuzunde tuy mu olurmuş(!)[/h]
Bir İspanyol tarafından yapılan paylaşımla başlayan tartışma, daha sonra oyun dunyasının unlu isimlerinden Jesse Cox ’un da paylaşımıyla buyuk bir kitleye ulaştı. Sosyal medyada Aloy ’un ‘yuzundeki tuyler ’ tartışmasının kaynağı şu şekildeydi:

Bana Aloy'un neden sakalı olduğunu acıklayabilir misin?
[h=3]Twitter'da 3400'u aşkın kullanıcı tarafından beğenilen bu paylaşıma gelen tepkilerse elbette oldukca sertti:[/h]
Kadınla iletişim kurmak Game Pass'e dahil değil.

Horizon dunyasında lazer epilasyonun olmaması ne kotu..

Bana hayatında hic bir kadına yaklaşmamışsın gibi geliyor.

Bana hicbir kadına yaklaşmadım demeden hicbir kadına yaklaşmadığınızı soyleyin. Bu arkadaş onden buyursun:

Kıyamet sonrası oyunda ya da başka yerde hicbir kadının koltuk altı kılı ya da bacak kılına sahip olmaması beni hala şaşırtıyor. Bana guvenin, şu guzellik standartları dunya sona erdiğinde yok olacak ilk şey olacak.

Bunu bilmeyen bu erkekler icin uzgunum ancak evet, biz bile sakala sahibiz, erkeklerden daha az ama hepimizde var! Koltuk altı, bacak kılı... Bu kucuk ayrıntıyı fark ettiğimde, hepimizin sahip olduğu bu kucuk ayrıntılarla bizim gibi bir kadını gostermelerini gercekten takdir etmiştim.

Hoppa... memeliler? Kıl? Ne bu deli sacması(!)

İnanılmaz! Sonra da bana kadınların tuvalete gittiğini soylersin(!)