Milli Eğitim Bakanlığı, Cevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yurutulen "Turkiye ’deki kamu binalarında enerji verimliliği" projesi kapsamında Kırıkkale ’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ’ne guneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Okulun elektrik ihtiyacının tamamını karşılayacak kapasitede catı uzerine 146 adet 385 wattlık fotovoltakik guneş paneli yerleştirildi. Guneş Enerjisi Santrali, kış mevsiminde yuzde 90, yaz mevsiminde ise yuzde 100 elektrik uretimi yapıyor. Kırıkkale İl Milli Eğitim Muduru Yusuf Tufekci, GES sayesinde 2021 yılında 57 bin 203 kilowatt elektrik uretiminin yapıldığını anlatarak, “Bizim bu yapılan sistem ile birlikte ozellikle yaz doneminin 6 ayında elektrik enerjisinin yuzde 100 ’u, kış doneminde ise yuzde 90 ’ının uzerinde tasarruf sağlanmakta. Okulumuzun şu an itibariyle elektrik faturası ‘sıfır ’ denilecek seviyede.” dedi.
1987 yılında inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ’nin "kamu binalarının enerji verimliliği" projesi ile 2021 yılında yenilenerek yuksek standartta bir okul haline getirildiğini belirten Tufekci, şunları kaydetti: “2021 ’den itibaren elektrik uretmeye başladı. Bu catılarımızda okul binasının uzeri tamamen enerji panelleri ile donatıldı. Elektrik uretimine başladı. Bu cercevede enerji tuketimi en aza indirgendi. Lavabolarımızda şu anda sensorlu musluklarımız mevcut. Sınıf ici havalandırma sistemleri ve hava kalitesini olcen cihazlar ile donatıldı. Havalandırma sistemi ile birlikte pandemi donemine uygun okul haline getirildi. Bu enerji verimliliği projesi ile birlikte okulumuzun elektrik tuketim takibi, su tuketim takibi, doğalgaz tuketim takibi, elektrik faturalarındaki reaktif ceza takibi, ic hava kalitesinin olcumu, kişi başı tuketim sarfiyatlarının hesaplanması ve raporlanması, referans bina ile birlikte enerji performansı yununden de kıyaslanması amaclanmakta.” 
Tufekci, “Şu an okulumuzda guneş enerjisi panelleri ile birlikte 2021 yılında 57 bin 203 kw elektrik uretimi gercekleşti. 2022 yılının ilk ayında ise şu ana kadar 4 bin 484 kw kış doneminin şartlarında elektrik uretimi gercekleşti. Bizim bu yapılan sistem ile birlikte ozellikle yaz doneminin 6 ayında elektrik enerjisinin yuzde 100 ’u, kış doneminde ise yuzde 90 ’ının uzerinde tasarruf sağlanmakta. Okulumuzun şu an itibariyle elektrik faturası ‘sıfır ’ denilecek seviyede” diye konuştu.

Tufekci, “Şu an okulumuzda guneş enerjisi panelleri ile birlikte 2021 yılında 57 bin 203 kw elektrik uretimi gercekleşti. 2022 yılının ilk ayında ise şu ana kadar 4 bin 484 kw kış doneminin şartlarında elektrik uretimi gercekleşti. Bizim bu yapılan sistem ile birlikte ozellikle yaz doneminin 6 ayında elektrik enerjisinin yuzde 100 ’u, kış doneminde ise yuzde 90 ’ının uzerinde tasarruf sağlanmakta. Okulumuzun şu an itibariyle elektrik faturası ‘sıfır ’ denilecek seviyede” diye konuştu.