İyi Parti'nin grup toplantısında partililere seslenen Meral Akşener'in acıklamalarından one cıkanlar şu şekilde: "Gectiğimiz hafta sonu Sayın Kılıcdaroğlu'nun evsahipliğinde yaptığımız toplantı ulke gundemine oturdu. Bu heyecanın sebebi son derece acık ve nettir. Milletimiz ortak akıl icin bir araya gelebilen siyasetciler istiyor. Ben yaptım oldu anlayışından bıkan milletimiz, istişare kulturunun onemini goruyor ve bunu talep ediyor. Kurumsal anlamda ve fikren farklılaştıkları noktalar da olsa da 6 partinin bir araya gelmesi onemlidir. Biz İYİ Parti olarak bu toplantıyı onemli bir başlangıc olarak goruyoruz. Başta Kılıcdaroğlu olmak uzere, toplantıya iştirak eden Genel Başkanlara teşekkur etmek istiyorum. Allah bizleri milletimize karşı utandırmasın. Aziz milletim son gunlerde hata uzerine hata yapan, beceriksizlikte bir ekol olan bir iktidarın son cırpınışlarını izliyoruz. Her sıkıştıklarında yalana, hamasete ve kutuplaştırmaya sığınan AK Parti'nin elinde hicbir bahanesi kalmadığını biliyoruz. Sayın Erdoğan gectiğimiz gunlerde her ayın bir onceki aydan daha iyi olacağını soyledi. Damat da ortadan kaybolmadan once boyle soyluyordu. Sonunda damat paket oldu. Demek ki damadıyla aynı yolun yolcusu olduğunu kendisi de anlamış. Gercekler ortadayken utanmadan cıkıp yastık altı diyor, dovizi ve altını bozdurma cağrısı yapıyor. Devletin tum kaynaklarını tukettiniz, Merkez Bankası ’nın rezervini erittiniz. Kadınların bileziklerine goz dikiyorsunuz, yazıklar olsun. Madem milletimize doviz ve altın bozdurma cağrısı yapacaktın, neden yandaşlarınıza dovizle garanti verdiniz? Milletimizden topladığın altınlarla yandaşların cebini doldurma peşindeysen bu kazığı millete atamayacaksın. AK Parti iktidarında universite mezunu genclerimiz teknoloji şirketlerinde calışmak yerine motokurye oldu. Gunde birkac paket fazla teslim edebilmek icin calışıyorlar. Pandemiyle birlikte e-ticaret şirketleri karlarını katladılar, ama bu gelişme motokuryelere yansımadı. Bu konuda bir hukuki standart getirilmesi gerekiyor. Kanunların etrafından dolanıp haksız rekabet yaratanların da gereken cezaları alması gerekiyor. Motokurye ucretleri de gunluk 10 saati gecmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Bu genclerimizin canı bize emanet. Derhal bu konuda bir hukuki duzenleme getirilmeli ve kurye arkadaşlarımıza sigortalı bir calışma ortamı yaratılmaları gerekiyor. Motokuryelerin yaşamını tehlikeye atan aşırı yuk ve calışma koşullarından kurtarmalıyız. Genclerimizin kole gibi calıştırılmalarına izin vermeyeceğiz. Kışın ortasında yapılan elektrik zammı bile iktidardakilerin gitmesi icin yeterli bir sebeptir. Esnafa kiradan fazla elektrik faturası geliyor. Mağazalar, fırınlar, restoranlar isyanda. Ama Sayın Erdoğan da isyanda. Kim yaptı bu zamları? Muhalefeti suclamakla meşgul. Esnafı gez, milletin halini gor. Nebati bakan gozler cok onemli diyor ya, bak milletin gozlerine. Gıdadaki KDV oranının yuzde 1 ’e duşurulmesini olumlu karşılıyoruz. Ama bu indirim bir defalık bir etkidir. Ancak bu yontemle enflasyon duşmez. Enflasyonu duşurmek icin polisiye timleri kuran bakan işbaşındayken enflasyonu duşurmek mumkun olmaz. Bu arkadaşların başında, geceleri uyku tutmayınca bakan ve burokratları gorevden alan, anı yaşamaya meraklı bir cumhurbaşkanı varken enflasyon duşmez. KDV iadeleri biriken firmalar bunu maliyetlerine yansıtacak. Bunun sonucu vergi indirimi ile ucuzlayan urunler maliyet nedeniyle yeniden artacak. Tutarsız yonetim anlayışınızla gıdadaki KDV indirimi nedeniyle oluşacak vergi kaybını onlemek icin başka urunlere zam yapmanız da buyuk ihtimaldir. KDV indiriminden olumlu sonuc almak icin piyasayı elinde tutan firma ve zincir marketlerde fiyatları denetleyin. KDV indiriminden doğacak gelir kaybını telafi etmek icin saray sefanıza ayırdığınız masrafı kısın, sakın zam yapmayın. Elektiriğe, mazota, gubreye zam yapmaya devam ederseniz bu dongu devam eder. Sayın Erdoğan Edison ’u mezarında ters dondurdu. AK Parti ’den once hayatımızda sadece mum ve gaz lambası olduğunu iddia etti. Ampulu de bizzat Erdoğan ve arkadaşları keşfetmiş. Ama ampulu bulan adam Isparta ’yı karanlığa mahkum etti. 30 santim karla mucadeleyi bile beceremeyen iktidara şahit olduk. İstanbul ’da karda MOBESE peşine duşenlerin mesele Isparta olunca araziye nasıl uyum sağladıklarını izledik. Enerji iletim hatlarının ozelleştirme sebebi olarak bu hatların yenileneceğini, elektriğin vatandaşlarımıza cok daha ucuza verileceğini acıklamışlardı."
Meral Akşener'in, İyi Parti grup toplantısı konuşması
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Meral Akşener'in, İyi Parti grup toplantısı konuşması