Gectiğimiz 14 Ocak'ta Afyonkarahisar ’ın Sandıklı ilcesindeki Cukurca koyunde, Muammer ve Fadime Yılmaz ciftine ait tek katlı evin tavanında gece yangın cıktı. Alevlerin kısa surede sardığı evdeki yangın, itfaiye ekiplerinin mudahalesi ile sonduruldu. Yangın sonrası evin tavanı ve icerisindeki tum eşyalar yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından koy sakinleri ve komşular, eski ve tamirat isteyen okul lojmanını kısmı olarak onarıp, icerisine birkac parca eşya koyduktan sonra Muammer ve Fadime Yılmaz ciftini bu lojmana yerleştirdi. Evsiz kalan Yılmaz cifti, yanan evlerini yeniden inşa etmek ya da yeni bir ev yapmak icin kendilerine yardım elinin uzatılmasını istiyor.
Yangın sonrası evsiz kaldıklarını kaydeden 63 yaşında Muammer Yılmaz, yangında sadece evlerinin değil, eşyalarının da yandığını ifade etti. Yılmaz, "Yangın sonrası okulun lojmanında kalmaya başladık. Komşular yardım etti eşya verdiler. Yiyecek icecek verdiler. Canımızı zor kurtardık. Benim tarladan gelirim de yok. Burası kırsal bir kesim. Ben işci emeklisiyim. Uc bin liranın altında maaş alıyorum. Nasıl bu maaş ile gecinip, nasıl ev yapacağım? Bakanımız Murat Kurum ’dan rica etsem benim evimin yapılmasında bana yardımcı olur mu acaba? Duyduğuma gore yangında zarar goren bir vatandaşın evini 21 gunde yapmış. Bana da bir faydası dokunur mu? Evimin yapılmasını istiyorum. Bir emekli maaşım ile nasıl evimi yaparım ben." dedi.
Yaşlı cift, bir oda ve bir odası olan koy lojmanında hayatlarını devam ettirmeye calışırken, zaman zaman yanan evlerinin onune giderek gozyaşı dokuyor.