Son gunlerde ısınma maliyetlerinin artması alternatif cozumlere yoneltirken, konutlarda enerji tasarrufunun belirlenebilmesi icin Enerji Kimlik Belgesi'nin oluşturulması da one cıkıyor. Makine Muhendisleri Odası Nevşehir Temsilcisi Avni Duru, ısı yalıtımı ile ilgili yaptığı acıklamada, “Vatandaşların arac alırken yakıt maliyetini goz onunde tutarken, ev alımlarında Enerji Kimlik Belgesinin olup olmadığı sorgulanmıyor” dedi. 'Enerji tasarrufu icin binalarda Enerji Kimlik Belgesi sorun' uyarısı - Duru, konuyla ilgili şunları soyledi: "Enerji verimliliği noktasında haklımız, kendi gunluk kullanımında butcesini duşunerek enerji verimli yatırımlar yapmaktadır. Orneğin bir arac alımında aracın 1 kilometrelik yakıt sarfiyatı, toplam yılda kac kilometre yapacağı butun bunların hesabını yaparak kendisi icin uygun olan aracı fiyat performans noktasında tercih yaparak arac alımını gercekleştirmektedir. Ancak ev alırken evin ne adar yakıt tuketeceğini toplam da yıllık yakıt maliyetinin ne olacağını hic kimse hesap yapmaz. Yeni nesil binalarda bunlar hesap edilebilmektedir." 
"Enerji verimliliği kanunu cercevesinde butun binaların toplam enerji tuketimi, binanın alan ve hacim durumuna gore korunaklı olup olmasına gore sınıflandırılmaktadır. Bir binanın veya bir meskenin, kanun cercevesinde musaade edilen enerji tuketim miktarı bellidir. Yeni konut alacak kişilerin, binanın tasarım noktasında hazırlanmış ısı yalıtım raporlarına, enerji kimlik belgelerine ulaşması, alacağı binanın enerji veriminin olup olmadığına bakmalıdır."
"A,B,C olarak sınıflandırılmış binaların ilk yatırım esnasında yuksek maliyetli gibi gorunse de, tıpkı bir otomobil veya bir beyaz eşyanın enerji tuketimi gibi, konutların enerji tuketiminde de farklı enerji sınıflarının olduğunu, daha yuksek enerji sınıfında bina tercih ettiğinde toplam oturma suresinde kendisine geri donuşumunu hesap ederek bu noktada tercih yapması doğru olacaktır."

"Enerji verimliliği kanunu cercevesinde butun binaların toplam enerji tuketimi, binanın alan ve hacim durumuna gore korunaklı olup olmasına gore sınıflandırılmaktadır. Bir binanın veya bir meskenin, kanun cercevesinde musaade edilen enerji tuketim miktarı bellidir. Yeni konut alacak kişilerin, binanın tasarım noktasında hazırlanmış ısı yalıtım raporlarına, enerji kimlik belgelerine ulaşması, alacağı binanın enerji veriminin olup olmadığına bakmalıdır."

"A,B,C olarak sınıflandırılmış binaların ilk yatırım esnasında yuksek maliyetli gibi gorunse de, tıpkı bir otomobil veya bir beyaz eşyanın enerji tuketimi gibi, konutların enerji tuketiminde de farklı enerji sınıflarının olduğunu, daha yuksek enerji sınıfında bina tercih ettiğinde toplam oturma suresinde kendisine geri donuşumunu hesap ederek bu noktada tercih yapması doğru olacaktır."