ABD ’nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix şehrinde bir Katolik rahibin, 20 yılı aşkın kariyeri boyunca gecersiz vaftizler yaptığı tespit edildi. Kilise soruşturmasıyla ortaya cıkan durum sonrası rahip, istifa etti. Binlerce vaftiz gercekleştiren Peder Andres Arango'nun, “Seni Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adına vaftiz ediyoruz.” dediği ancak “vaftiz ediyoruz” yerine “vaftiz ediyorum” demesi gerektiği belirtildi. Arango, piskoposluğun sitesinde yaptığı acıklamada, “Bir rahip olarak yanlış bir formul kullanarak rahipliğim boyunca gecersiz vaftizler yaptığımı oğrenmek beni uzuyor. Yaptığım hatanın cemaatinizdeki ve başka yerlerdeki sayısız insanı nasıl etkilediğini gormekten cok pişmanım.” ifadesine yer verdi. Kilise cemaatine acıklamada bulunan Phoenix Piskoposluğundan Piskopos Thomas Olmsted ise “Biz ifadesini kullanmanın sorunu şu; bir kişiyi vaftiz eden topluluk değil, Mesih'tir ve tum ayinlere başkanlık eden yalnızca odur, dolayısıyla vaftiz eden de Mesih İsa'dır.” ifadesini kullandı. Olmsted, Vatikan'ın İnanc Doktrini Cemaati'nin (Vatican's Congregation for the Doctrine of the Faith) 2020'de “biz” ifadesiyle gercekleştirilen vaftizlerin gecersiz olduğunu ve bu kişilerin yeniden vaftiz edilmesi gerektiğini doğruladığını soyledi. Vaftizinin gecersiz olduğuna inananlar icin bir web sitesi kuran piskoposluğun sozcusu Katie Burke de, bazı vaftiz tekrarlarının şimdiden gercekleştiğini belirtti. Piskoposluğun web sayfasına gore, vaftiz ayinlerin ilki olduğu icin bu hata, bazı kişilerin diğer ayinleri tekrarlaması gerekeceği anlamına geliyor. Kariyerine 1995'te Brezilya'da başlayan rahip Arango, mesleğine devam edecek ve zamanını vaftizi gecersiz sayılanlara yardım etmeye adayacak.
ABD'de bir papazın 20 yıldan fazladır yaptığı vaftizler gecersiz sayıldı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- ABD'de bir papazın 20 yıldan fazladır yaptığı vaftizler gecersiz sayıldı