Kocaeli ’nin Korfez ilcesinde 2002 yılında, celik konstruksiyon işi yapan Mustafa Yılmaz bir anda ortadan kayboldu. Polis ekiplerinin araştırması neticesinde bir ipucu bulunamadı. 2020 yılında dosya yeniden incelenmeye başlandı. Yapılan incelemede Mustafa Yılmaz ’ın yanında calışan M.S. ile yasak aşk yaşadığı ve bu durumu oğrenen M.S. ’nin kocası B.B ’nin ise Kocaeli ’ye geldiği belirlendi. Daha sonra M.S. ’nin 7 kişilik ailesinin yanlarına 3 kişiyi de alarak Mustafa Yılmaz ’ı kacırdıkları, Korfez ilcesinde darbettikten sonra diri diri aracına koyarak yaktıkları, aracı da ucurumdan attıkları tespit edildi. Tespitin sonrasında M.S., eşi B.B. ve ailelerinin de aralarında olduğu 10 kişi gozaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan S.S., A.S., R.S., İ.K., N.T. ve O.K. tutuklandı. Diğer şahıslardan 1 ’i adli kontrol, diğer 3 kişi ise savcılık ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı. Dava surecinde tutuklu sanık olan ve ayrıca M.S. ’nin babası olduğu oğrenilen S.S. vefat etti. Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet cektirerek oldurme sucundan yargılanan sanıkların, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşma salonunda taraf avukatları, tutuklu sanık R.S., N.T., İ.K. ve A.S. hazır bulunurken, diğer tutuklu sanık olan O.K. ise hastalığı sebebiyle duruşmaya katılamadı. Savunmasında Mustafa Yılmaz ’ı oldurmediğini ve sucsuz olduğunu soyleyen N.T., "Bu işi yapmışsa M.S. ’nin babası, kocası ve amcası yapmıştır. Bu işi ben yapmadığım gibi yapanı da gormedim. M.S. ’nin amcası A.S., beni bularak kızları M.S. ’yi bulamadıklarını soyledi ve onu bulmam icin benden yardım istedi. Ben de Allah rızası icin yardım ettim. Ben M.S. ’nin gonul rızası ile Mustafa ’nın yanında olduğunu bilmiyordum, ben M.S. ’nin zorla tutulduğunu sanıyordum. M.S. ’yi bulduğumda onu ağabeyinin yanına Ankara ’ya gonderdim. Daha sonra A.S., R.S., İ.K., S.S. ve ben konuşmak icin barajın oraya gittik. Ben Mustafa Yılmaz ’a cocuklu kadınla nasıl ilişki yaşıyorsun diyerek tokat attım ve oradan arabayla ayrıldım. Ben ayrıldığımda Mustafa Yılmaz sapasağlamdı." dedi. Diğer sanıklar da sucsuz olduklarını belirterek, tahliye ve beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.