Gaziantep ’te 3 aylık oğlu Cihan'ı olduresiye doven acımasız baba Yunus Goc, şiddet goruntulerinin ortaya cıkmasıyla gozaltına alınıp tutuklanmıştı. Minik Cihan kaldırıldığı hastanede hayati tehlikeyi atlatarak yaşam savaşını kazanırken, anne Semra Goc de devlet korumasına alınmıştı. 'Nitelikli oldurmeye teşebbus' sucundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan baba Yunus Goc ’un yargılanmasına başlandı. Gaziantep 1 Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına cıkan tutuklu baba Goc, duruşmaya SEGBİS sistemiyle bağlandı. Duruşmada anne Semra Goc ile avukatı Esra Kantar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu avukatı Şafak Nur Atmaca ile sanık avukatı Muhammed Enes Kayabaş da hazır bulundu. Gaziantep'te 3 aylık bebeğini olduresiye doven baba
Salona girdiği esnada SEGBİS ekranında eşini goren Semra Goc, hungur hungur ağlamaya başladı. Mahkeme başkanın "Beni gormuyor demi" diye soran anne Goc ’u, mahkeme başkanı ile avukatı Esra Kantar sakinleştirdi. Mahkeme başkanı anneyi "O Kırıkkale ’de burada değil korkma." diyerek teskin etti. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada iddianame ile gelen evraklar okundu.
Duruşmada savunma icin soz alan sanık Goc, olaydan once cocuğuna hic vurmadığını sadece olay gunu vurduğunu soyledi. Eşinin cocuğu daha oncede darp ettiği yonundeki sozlerinin yalan olduğunu aktaran Goc, mahkeme başkanının 'Niye vurdun' sorusuna ise "Olay gunu oğlumu darp ettiğim doğrudur. Kamera kaydında oğlumu vuran kişi benim. O an gozum karardı. Ne olduğunu bende anlamadım." diye cevap verdi.
Sanık Goc, mahkeme başkanının "Kucuk cocuğa neden vurulur" sorusuna, "O an gozum karardı. Bilmiyorum niye vurduğumu. Bunun bir mazereti yok. Kendisine vurduğum ve yaraladığım doğrudur. Bir an kendimi kaybettim. Benim bir aklım başındadır. Psikiyatrik tedavi gormedim. Akıl ve ruh sağlığımla ilgili hastalığım yok. Vurduğumu hatırlıyorum ama nasıl vurduğumu bilmiyorum. Videodan da haberim yoktu. Bu kayıtları gozaltındayken izlettiler. O zaman kayıtları gordum. Kayıtlardaki kişi benim." cevabını verdi.
Cihan bebeği annesi muşteki Semra Goc ise, eşinin daha oncede bebeğe şiddet uyguladığını soyledi. Sanık kocasına "Onceden niye yuzu gozu morarıyordu" diye soran anne Goc, ilk başta oğlunun hasta olduğunu, kocasının dovduğunu duşunmediğini soyledi. Ailesinden telefon istediğini anlatan Goc, "Bana kamera cekme ozelliği olan bir telefon aldılar. Amacım ailemle goruşmekti. Olay gunu benden cay istedi. Bebeği kendisine verip dışarıya cıktım. Daha cıkmadan cocuğun cığlık sesi geldi. Tekrardan girince bebeği pışpışladığını gordum. Ondan şuphelenince bebeğe ilac verme yalanıyla televizyonun altındaki peceteliğe telefonu koydum. Amacım ben odada değilken sanığın oğluma ne yaptığını anlamaya calışmaktı. Sanık telefonla kamera kaydı yaptığımı gorse beni oldurebilirdi. Hissettirmeden sanığın ve bebeğimi bulunduğu yeri gorecek şekilde telefonu yerleştirdim. Kamera kaydına başladım. Ardından mutfağa cay koymaya gittim. Cayı koymadan yine cığlık sesleri geldi." dedi. Cığlık uzerine tekrar iceriği girdiğini sozlerine ekleyen anne Goc, "Bebeği bana verip bana cay icmeyeceğini uyuyacağını soyledi. Bebeği ondan aldım. Goruntuyu hemen izlemedim. Bebeği pışpışlayıp uyuttum. Yatak odasına gittiğimde sanık bana gulerek ‘Semra bu cocuk ağladığında bir gun boğazını sıkıp bırakacağım. Oyle kala kalacak ’ dedi. Şok oldum. O uyuduktan sonra goruntuyu izledim. Goruntuyu izlediğimde şok oldum. Benim telefonda hat olmadığı icin ailemi aramak icin sanıktan telefonunu istedim. Annemlere haber vermek icin onun telefonunu aldım. Anneme ‘Anne hemen gel ’ diye cok kısık sesle soyledim. Hemen telefonu geri goturdum. Bebeğimle annemi beklemeye başladım. Annem sabah geldi. Sanık da işe gitmişti. Annemle birlikte hastaneye gidip gerekli şikayetleri yaptık." ifadelerine yer verdi.
Mahkeme başkanı anne Goc ’e, "Şu an Cihan ’ın sağlığı nasıl" diye sordu. Anne Goc oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ancak hastane sureci cok zor gecti ve yoğun bakımda kaldı. Ozel bir hastanede cocuk doktoru morlukları olaydan once fark etmişti. Ancak eşim ve kayınvalidem cocuğu hastaneye gotururken 'Bu morlukları karıştırma' demişti. Morlukları sanığa sorduğumda bana ‘Ben cocuğu pışpışlarken yanağı dizime carptı ’ diye demişti. Biz başta polise gittik ama bizimle ilgilenmediler. Durumu anlatmama rağmen bizi hastaneye yonlendirdiler. Ardından cocuk hastanesine gittik. Cocukla yanımdayken ilgilenirdi. Ben sanığın yanındayken Cihan ’ı dovduğunu hic gormedim." diye konuştu. Duruşmada dinlenen sanığın babası Orhan Goc, "Ben goruntuyu gorene kadar bu olayı bilmiyordum. Ben dovduğunu falan hic gormedim. Bir kac defa cocuğu hastaneye goturduk ama bir şey yok dediler. Ben gelinime karşı hicbir tehditte bulunmadım. Cihan'da hic darp izi gormedim." dedi. Muşteki anne Goc ’un annesi Zeynep Ucar, "Kızım benden telefon istedi. Bana eşinden şuphelendiğini soyledi. Bana 'Doktorlar bir şey demedi. Ben Yunus ’tan şupheleniyorum. Cunku ona verdiğimde ağlıyor' dedi. Ben de ona sakin olmasını soyledim. Birkac gun sonra telefonu benden geri istedi. Ben de kızımı gonderip telefonu aldırdım. Tekrardan ben gittim. Bana 'Anne Yunus bebeği dovuyor' dedi. Ben de inanamadım başta, babası nasıl dover dedim. Kocamı cağırıp durumu anlattım. Goruntuyu izledikten sonra hastaneye ve polise gidip şikayetci olduk." ifadelerini kullandı.
Mutalaaya karşı savunma yapan sanık Yunus Goc, "Daha once oğlumu darbettiğim iddia ediliyor. Ben oyle bir şey olsa ben oğlumu defalarca hastaneye goturmezdim. Hastanede doktorlar izlerin doğum esnasındaki izlerden meydana gelmiş olabileceğini soyledi. Zaten cocuğum doğduktan hemen sonra 2 kez yoğun bakımda kaldı." dedi. Kararını acıklayan mahkeme heyeti Cihan Goc ’un 1 yaşını doldurmamış olmasından dinlenmesine gerek olmadığına, Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesinden kati rapor istenmesine, eksik hususların giderilmesine, sanığın bu aşamada tutukluluk halinin devamına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ’nın katılma talebinin kabulune, Saadet Oğretmen Cocuk İstismarıyla Mucadele Derneğinin davaya katılım talebinin reddine karar verdi.