4 Kasım tarihinde aile ziyareti icin Gumuşhane ’nin Kelkit ilcesi Kılıctaşı Koyu ’ne doğru yola cıkan 13 yıllık evli Polat cifti arasında tartışma cıktı. 29 AAK 667 plakalı minibusle seyir halinde olan ciftten Aysel Polat, sarhoş kocası Tuncer Polat tarafından seyir halindeki minibusten atıldı. 3 cocuğunun gozu onunde eşi tarafından minibusten atılan kadın ağır yaralandı. Koy Konağı inşaatında calışan işcilerin ihbarı uzerine olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri ağır yaralanan kadını yapılan ilk mudahalenin ardından Kelkit Devlet Hastanesi ’ne kaldırdı. Burada kaburgaları ve kafatasında kırıklar oluştuğu tespit edilen Aysel Polat, yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından gozaltına alınan şupheli Tuncer Polat ise cıkarıldığı Kelkit Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gonderildi. Eşi Aysel Polat ’ı minibusten atarak olumune sebep olduğu iddia edilen koca ile ilgili Gumuşhane Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yurutulen soruşturma tamamlandı ve iddianame duzenlendi. İddianamede eşi Aysel Polat ’ın sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmak uzere yola cıkmasının ardından 3 cocuğunu alarak olay yerinden ayrılan Tuncer Polat'ın eşinin kaldırıldığı hastaneye gitmediği belirtildi. Tuncer Polat, iddianamede yer alan ifadesinde eşinin minibusten duştuğunu 10 metre sonra dikiz aynasından fark ettiğini one surerek “Aracın kapısı arızadan dolayı acıldı. Ben eşimin aractan duştuğunu 10 metre sonra dikiz aynasından bakınca fark ettim. Ambulansı aradım fakat ambulans 30 dakikada gelmedi. Ben de eşimin uzerini orttum. Babamı arayıp ‘kadın oldu ’ dedim. Eşimin uzerinden arac lastiği gecip gecmediğini hissetmedim.” dedi. Yapılan incelemelerde eşinin minibusun yolcu kapısının bozuk olması nedeniyle duştuğunu iddia eden Tuncer Polat'ın 2,07 promil alkollu olduğu ve bilirkişi tarafından yapılan incelemeler neticesinde minibusun yolcu kapısının arızalı olmadığı tespit edildi. HTS kayıtlarının incelenmesiyle 112 sağlık ekiplerini aramadığı belirlenen Tuncer Polat'ın 9 Mart ’ta Gumuşhane Ağır Ceza Mahkemesi ’nde hÂkim karşısına cıkacak. Olayda hayatını kaybeden Aysel Polat ’ın kocası ve kayınpederi E.P. tarafından surekli psikolojik ve fiziki şiddete maruz kaldığı fakat cocukları olduğu icin şikayetci olmadığı iddia edildi.