Ukrayna'nın Londra Buyukelcisi Vadim Pristayko, ulkesinin Rusya ile olası bir savaştan kacınmak icin NATO'ya katılım girişimi konusunda geri adım atabileceğini soylemişti. Ukraynalı diplomatın acıklaması, Moskova'da gundem oldu. Kremlin Sozcusu Dmitri Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı acıklamada, Pristayko'un, ifadelerini değerlendirdi. Rusya ve ABD ile NATO arasında guvenlik garantileri konusunda muzakere surecine değinen Peskov, "Elbette, Ukrayna'nın NATO'ya katılma fikrini resmen reddetme yonundeki adım, Rusya'nın endişelerine daha anlamlı bir yanıtın formule edilmesine onemli olcude yardımcı olur." dedi. Dmitriy Peskov, Kiev yonetiminin, Pristayko'nun acıklamalarına tepki verdiğine dikkati cekerek, "Bu, Kiev'in dış siyaseti ile ilgili goruşunu değiştirme acısından oldubitti olarak kabul edilemez. Ulkenin anayasasında tamamen farklı hedeflerin belirtildiğini biliyoruz." ifadesini kullandı. Ote yandan Peskov, Ukrayna'da geniş caplı asker hareketlilik gozlemlendiğini soyledi ve hareketlilik icin "Yalnızca mevcut gerilimlere katkıda bulunur." diye konuştu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sozcusu Oleg Nikolenko, duzenlediği basın toplantısında, Buyukelci Pristayko'nun "yanlış formule ettiğini" belirterek, "Ukrayna'nın NATO uyeliği, anayasada yer almakta ve anayasaya aykırı hicbir karar alınamaz." diye konuştu. Nikolenko, Ukrayna'nın NATO veya başka bir guvenlik ittifakına henuz uye olmadığına dikkati cekerek, "Bu nedenle guvenlik garantileri, ulkemiz icin en onemli konudur. Elbette, en iyi garanti, Ukrayna'nın NATO'ya acilen kabul edilmesi olur." goruşunu paylaştı. Ukrayna'nın Londra Buyukelcisi Vadim Pristayko, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye verdiği roportajda, ulkesinin Rusya ile olası bir savaştan kacınmak icin NATO'ya katılım adımından vazgecebileceğini vurgulamıştı.