Uskudar ’da 30 Eylul 2021 tarihinde otomobiliyle seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek 1 ’i cocuk 2 kişinin olumune neden olan Tuğba Ertuğrul ’un, “Taksirle birden fazla kişinin olumune neden olma” sucundan 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde gorulen duruşmaya, tutuklu sanık Tuğba Ertuğrul cezaevinden Ses ve Goruntulu Bilişim Sistemi ile bağlandı. Kazada hayatını kaybeden Melike Karaca (14) ile Muhterem Celik ’in(43) avukatları, salonda hazır bulundu. Sanık Tuğba Ertuğrul savunmasında, “Oncelikle kaza sebebiyle hayatını kaybeden insanların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim. Yaklaşık 5 aydır cezaevindeyim. Burada bulunduğum sure icerisinde olen insanlar icin ağlamadığım tek bir gun olmadı. Kazanın etkisinden hala cıkabilmiş değilim. Her gece frene basarak uyanıyorum. Frene basmak suretiyle durduramadığım bir aracla kaza yaptım. Ben bir anneyim, benim de bir cocuğum var. Bu olaydan hicbir şekilde kastım olmamasına rağmen ailelerinden helallik istiyorum.” ifadelerini kullandı. Olay gunu 9 yaşındaki oğlumu okuldan aldığını anlatan sanık, “Ana caddeden evimin olduğu sokağa girerken fren yaptım. Donuş yaptığım sırada aracın icinde bir titreme başladı. Frene bastığım halde arac durmadı. Aracın ayak freniyle durmadığını anladığım icin el frenini cektim. Arac yine durmadı ve gittikce hızlanmaya başladı. Aracta ve direksiyonda titreme devam ediyordu. Ben aracımı sokağın kenarındaki istinat duvarına ve ağaclara vurarak durdurmaya calıştım. Bu esnada aracın icinde cocuğum cığlık cığlığaydı. Ben yayaya carptığımı bile gormedim. Sokağa sonuna geldiğimizde şiddetli bir şekilde carparak durduk. Arabanın butun camları patladı. Ben aractan indim, cocuğum şok geciriyordu. O sırada oğlumu sakinleştirdim. Arkama donduğumde yerde yayaları gordum ve şoka girdim. Ben hayatımda ilk kez boyle bir şey yaşıyordum. Orada bulunan bir beyefendiye, ‘Ne olur bakın, yaşıyorlar mı? ’ diye sordum. Sonra ambulansa alındım, gorevlilere surekli, ‘yaşıyorlar mı? ’ diye sorduğumu hatırlıyorum” dedi. Kazada hayatını kaybeden 14 yaşındaki Melike Karaca ’nın annesi, babası, kardeşi de sanıktan şikayetci olduklarını soyledi. Kazada hayatını kaybeden Muhterem Celik ’in eşi Yaşar Celik ise, “Dukkanımın giriş kapısında beklerken şiddetli bir ses duydum. Cocuğun yaklaşık 5 metre yukseğe savrularak yere duştuğunu gordum. Cocuğa ilk mudahaleyi ben yaptım. O sırada bir cocuk ‘bana yardım edin ’ diye bağırıyordu. Başta kazayı o cocuğun yaptığını duşundum. Cocuğu dukkana goturdum, su verdim. Sonra annesi geldi ‘oğlum bize bir şey olmadı, uzulme ’ dedi. O esnada benim oğlum yanıma geldi. ‘Baba, annem ’ dedi. Eşimin yanına gittim. Eşim olay yerinde olmuştu. Benim eşimin olduğu yerle Melike ’nin olduğu yer arasında yaklaşık 50 metre mesafe vardı. Sanık bizden helallik falan istiyor keşke daha tutarlı konuşsaydı. Sanıktan şikayetciyim.” dedi. "NEYE CARPTIĞIMIZI GORMEDİM" Sanığın 9 yaşındaki oğlu E.C.E., duruşmada pedagog eşliğinde dinlendi. Kucuk cocuk, aracın birden hızlandığını ve bir şeylere carptıklarını soyleyerek, “Neye carptığımızı gormedim. Gozlerimi actığımda camlar kırılmıştı.” dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen E.C. ise olay gunu aracıyla seyir halindeyken, sanığın once kendi aracına arkadan carptığını, ardından suratli bir şekilde duvara surterek 2 şahsa carptığını belirterek, fren ya da korna sesi duymadığını soyledi. Sanık Tuğba Ertuğrul, "Yaşanan olaydan dolayı son derece uzgunum. Her şeye rağmen arabayı durdurmaya calıştım. Benim oğlum da o aracın icindeydi. Kaza anlattığım şekilde olmuştur." dedi. Kararını acıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Tuğba Ertuğrul'un savunmasının alınmış olması, delillerin toplanması ve tutuklulukta gecirdiği sureyi goz onunde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Kusur durumuna ilişkin rapor alınmasına hukmeden mahkeme, duruşmayı eksiklerin giderilmesi icin erteledi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Uskudar ’da Tuğba Ertuğrul ’un seyir halindeyken aracının direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu once istinat duvarına ardından başka bir otomobilin arka tarafına vurduğu anlatıldı. Daha sonra yaya olarak yuruyen Melike Karaca ile Muhterem Celik ’e carptıktan sonra başka bir araca carparak durabildiği anlatıldı. Melike Karaca ile Muhterem Celik ’in hayatını kaybettiğinin belirtildiği iddianamede, Ertuğrul ’un aracının freni tutmadığı icin duramadığını soylediği ancak aracta yapılan incelemede fren sisteminin calışır vaziyette olduğu, kazanın fren arızası nedeniyle değil direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu meydana geldiği ve surucunun asli kusurlu olduğu kaydedildi. Sanık Tuğba Ertuğrul ’un "taksirle birden fazla kişinin olumune neden olma" sucundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.