Ankara'nın Mamak ilcesindeki bir kuyumcu dukkanında yaşanan hırsızlık olayında yanında getirdiği silahı dukkan calışanı Nuh Uluyol'a doğrultan M. K., cebinden cıkarttığı poşete altınların doldurulmasını istedi. Saldırgan şahsa kendisini tanıdığını belirten ve elinde daha onceki soygun girişimlerine ait guvenlik kameralarının bulunduğu ve soyleyen Uluyol, M. K.'yi bu yontemle ikna ederek soygun girişiminden vazgecirdi. Uluyol'un iknası sonucu dukkandan cıkarak gozden kaybolan M. K'nin uyuşturucu etkisinde altında olduğu ileri suruldu. Olayla ve M.K'nin yakalanmasıyla ilgili calışma başlatıldı. Saldırganı sesinden tanıdığını belirten Nuh Uluyol, "Daha once de gelen birisiydi. Silah cekti. Gun icerisinde de daha once gelerek fiyat sormuştu. Daha sonra tekrar geldi. Silahı gordum. Konuşmaya başlayınca sesinden tanıdım. 'Doldur poşeti' dedi. Ben de 'Seni sesinden tanıyorum. Daha once de geldin, kamera kaydın var. Cek git' dedim. Tereddut etti biraz. Belli ki uyuşturucu almıştı. Bir şey yapamayacağını anlaması uzerine ve benim ikna calışmalarımın ardından cıktı gitti. Ekim ayında da gelmişti. Bir şey almadan gitti. Bugun de once geldi fiyat sordu sonra da geldi silah cekti. Ben altın bozduracak sandım. Cıkarttığı poşetten altın cıkaracak diye bekliyordum. Uyuşturucu cektiği belliydi titriyordu cunku. O arada da ben bir el hareketimle butona bastım. Polis ekipleri geldi. Allah'a şukur bir sıkıntı yok." dedi. Bu tur mağduriyetlerin yaşanmaması icin talepte bulunan Uluyol, "Ben bu işi 14 senedir yapıyorum. Kuyumcu olduğuma dair ustalık belgem var. Kuyumcuda calışan ne kadar cok kişiye silah ruhsatı verilirse hem devlete bir gelir imkanı olur hem de kuyumcularda silah olduğunu bilen hırsızlar bu olaylara teşebbus edemez. Bu şekilde cok rahat teşebbus ediyorlar. Bu konuyla ilgili bir calışma yapılırsa sektorumuze fazla hırsızlık teşebbusu olamaz." şeklinde konuştu.