Bingol ’de yaşayan 2 cocuk babası Sinan Akbulut (58), 1977 yılında cırak olarak bir berberin yanında işe başladı. Akbulut, 1984 yılında kendi işini kurmaya karar verdi. 1980 ’li yıllarda muşterilerinin takım elbiseli ve kravatlı olmasından etkilenen berber Akbulut, muşterilerine kravatla hizmet vermeye başladı. Yenişehir Mahallesi ’ndeki berber dukkanında da renkli kravatlar bulunduran Akbulut, her gun takım elbise ve kravatını değiştirerek devlet memuru gibi giyinmesiyle dikkat cekti. Cevresinde giyim tarzıyla tanınan Akbulut, işinin son gunune kadar bu şekilde giyineceğini soyledi. Sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında calıştığını aktaran Akbulut, bu giyiminin muşteriler tarafından da olumlu karşılandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “1977 ’den beri bu işi yapıyorum. İşimi severek yapıyorum. Cıraklıktan başladım, 84 senesine kadar. 84 ’ten sonra kendi iş yerimi actım. 2 evladım var ve onları da yetiştirmeye calıştım, iyi de birer usta ettim. Evlatlarımla beraber calışıyorum. Sabah 07.00 ’de iş yerimi acıyorum 21.00 ’de kapattığım zaman eve gidiyorum ve disiplinli bir şekilde yatıyorum. Sabah kalktığımda tekrar takım elbisemi giyiyorum. Ustalarım temiz giyiniyordu, gelen muşteriler de şık giyinenlerdi. Bu takım elbiseyi de o zaman onlara ozenerek giymeye başladım.
Her gun değişiyorum, gelen muşterim de gayet memnun kalıyor. Severek geliyorlar. Coğu da soruyor Sinan abi ne iş yapıyorsun diye. Ben esnafım, esnafın da temiz olması lazım diyorum. Bu şekilde işime devam ediyorum." 15 yıldır Sinan Usta'nın yanında tıraş olduğunu ifade eden muşterilerden Nurettin Bakıman ise, "15 yıldır Sinan Usta'da tıraş oluyorum. Onu tercih etmemin en buyuk nedeni devlet memuru gibi takım elbiseli, kravatlı, işine sadık olduğu icin onda tıraş olmayı tercih ediyorum. Cevredeki esnaflarda Sinan ustayı beğenerek bakıyor. Hem işinde cok titiz hem de işini severek yapıyor. Bundan sonra da inşallah onda tıraş olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.