14 Şubat Sevgililer Gunu oncesi hediyelik eşya satan esnaf hazırlıklarını tamamladı. Bazı esnaflar, maddi imkanları kısıtlı vatandaşların sevdiklerine hediye goturebilmeleri icin ceşitli kampanyalarla katkıda bulunuyor. Elazığ'da Universite Mahallesi ’nde cicekci dukkanı bulunan Tansel Bahat ’ın Sevgililer Gunu ’ne ozel yaptığı ilginc kampanya beğeni topladı. Universite yıllarında maddi imkansızlıktan dolayı sevdiğine hediye alamayan Bahat, başkalarının da aynı duruma duşmemesi icin ’Askıda Cicek ’ kampanyası başlattı. İcinde her turden ciceğin bulunduğu sepetten isteyenler ucretsiz bir şekilde alabiliyor. Bahat, guzel bir jestle mutluluklarına ortak olduğu gencler tarafından takdir edildi. Elazığ'da cicekciden Sevgililer Gunu icin 'Askıda Cicek' kampanyası - Askıda Cicek kampanyası ile ilgili bilgi veren Tansel Bahat, “Sevgililer Gunu ’ne ozel olarak bir guzellik yapalım dedik ve ‘Askıda Cicek ’ kampanya başlattık. Kız arkadaşına veya sevdiğine cicek almak isteyen, parası da olmayan bu sepetten alıp sevdiğine cicek alıp verebilir. Universitenin karşısındayız ve insan sirkulasyonu ve oğrencilerinin yoğun olduğu bir bolge. Bazı oğrencilerimizin durumları iyi olmayabilir. Kesinlikle yanlış anlaşılma olmasın, kimseyi kucumsemek istemiyoruz. Ozellikle oğrenciler de sevdiklerine buradan bir şey alıp hediye etsinler diye bu kampanyayı başlattık. Bu kampanyayı yapmamızın sebebi, universitede okurken kız arkadaşıma bir hediye alamamıştım ve cok uzulmuştum. O yuzden başlattığımız bu kampanya hayırlı umarım olur” dedi.
Yoldan gecerken yazıyı fark ettiğini dile getiren vatandaşlardan Mertcan Marata, “Gecerken yazı gozume ilişti. Askıda ekmek, sonra askıda kıyafet gordum ama ciceği ilk defa gordum. Guzel bir jest. Sevgilisine hediye almak isteyip de alamayanlar icin guzel bir kampanya. Ben de bir gul aldım” diye konuştu.
Sepetten sevdiğine gul alan bir vatandaş, “Guzel bir kampanya. Daha oncesinde boyle bir şey gormemiştik. Sağ olsun, esnaf kardeşimiz boyle guzel bir kampanya yapmış. İnanın ki ihtiyacı olan bircok insan vardır. Teşekkur ve tebrik ederiz” şeklide konuştu. Bahat ’ın komşusu esnaf Emin Aykılıc ise kampanyayı beğendiklerini ve desteklediklerini soyledi.