KFC, Rus merkezli yapay et ureticisi 3D Bioprinting Solutions ile calışmaya başladığını duyurdu. İlk adım olarak ekmek ve baharat gibi aperatiflerin uretilmesi planlanıyor. Ardından tavuk parcacıkları hucrelerinin coğaltılması icin calışmalar başlayacak. Uretim surecinde hayvansal maddelerin kullanılacağı, bu nedenle vejeteryan bir yiyeceğin ortaya cıkmayacağını eklemekte fayda var.
KFC dunya capındaki bazı restoranlarında tamamen vejeteryan yiyecekler servis ediyor. Ne yazık ki KFC yapay et uretimi icin tamamen bitkisel maddeler kullanmayacak. Yine de uretim sonucunda ortaya cıkacak olan tavuk parcacıklarının normal şartlardan daha cevre dostu olacağı bir gercek. Zira tavukların tavuk parcacıklarına donuşturulmesi icin harcanan kaynaklar azalacak.
3D yazıcı ile uretilen yapay etler gelecek yıllarda hayvanlardan elde edilen etlerin onune buyuk oranda gecebilir. İnsan tarafından uretilen etlerin gelecekte daha ucuza mal edilmesini bekliyoruz. Bu teknoloji geliştikce verimlilik artacaktır ve bu maliyetlere yansıyacaktır.
Uretilecek olan tavuk parcacıkları ilk olarak Rusya ’da satılacak. Zamanla uretim faaliyetlerin hızlanmasını umuyoruz. Sizin yapay olarak elde edilen etlere karşı bakış acınız nedir?