Gunumuzde e-spor, diğer spor dalları kadar ilgi cekici bir hal aldı. League of Legends, Valorant, Counter-Strike ve daha bircok oyunun e-spor turnuvaları dunyanın dort bir yanında duzenlenmeye devam ediyor. Hal boyleyken, oyunları oynayan oyuncuların sayısında da buyuk bir artış var. Buna rağmen bircok insan hala e-sporcu olmayı bir meslek olarak gormuyor.
Kucukluğunuzu duşunun ve ailenize “Ben e-sporcu olcam” dediğinizi duşunun. Ne tepki verirlerdi? Eğer sizi destekleyeceklerini duşunuyorsanız, ebeveynlerinizin bunu onaylayan az sayıdaki ebeveynlerden olduğunu bilmelisiniz cunku yapılan bir araştırmaya gore ebeveynlerin buyuk bir coğunluğu cocuklarının e-spor alanında kariyer yapmasını olumlu karşılamıyor.
[h=2]Okul mufredatında e-spor olması cocukların gelişimine fayda sağlayabilir[/h]
Dell Tecnologies tarafından Birleşik Krallık ’ta yapılan bir araştırmaya gore ebeveynlerin yuzde 37 ’si cocuklarının e-spor alanında kariyer yapmalarını memnuniyetle karşılarken, kalan yuzde 67 ’si bu durumdan endişe duyuyor. Ebeveynlerin buyuk bir coğunluğu cocuklarının gelişimi sırasında video oyunları oynamasını bile istemiyor ancak araştırmacılar cocukların okul mufredatında e-sporun eklenmesinin gelişimlerine fayda sağlayacağını soyluyor. Araştırmacıların bu goruşune karşı ebeveynlerin yuzde 69 ’u geleneksel mufredata bağlı kalınması gerektiğini duşunuyor.
E-spor eğitimi alan cocukların, e-sporcu olmasına gerek yok ancak aldıkları bu eğitimin ileride faydalı olabileceği duşunuluyor. Aynı zamanda e-sporcu olmak isteyen cocuklarında bu eğitimle daha başarılı işlere imza atabilmesine olanak sağlanabilir. Araştırmacılara gore video oyunları konusunda eğitim alan oğrenciler, cevrimici alanlar ve rekabetci ortamlarda daha sağlıklı ilişkiler kurabilir. Aynı zamanda video oyunlarında sergiledikleri troll ve toksik davranışlar başlangıc aşamasında fark edilip duzeltilmesi ileriye doğru atılmış buyuk bir adım olarak goruluyor.