Gectiğimiz gunlerde New York Times'a satılması ile gundem olan Wordle isimli puzzle oyunu, bu kez de bir kadının hayatını kurtarmaya yardımcı olmasıyla gundeme geldi. ABD'de yaşanan olayda 80 yaşındaki kadın, bu oyun ile kızı arasındaki bir diyalogdan oturu bugun hala hayatta. Gelin hep birlikte, bu ilginc olayın detaylarına bakalım.
ABD'nin Illinois eyaletinde yaşayan Denyse Holt isimli yaşlı kadının evine bıcaklı birisi girdi. O sırada yatağında olan talihsiz kadının yatağına atlayan adam, bağırması durumunda onu keseceğini soyledi. Kimliği acıklanmayan saldırgan, bir sure sonra yaşlı kadını evinin bodrumuna kilitledi. 80 yaşındaki kadın, neredeyse bir gun boyunca ilaclarından ve yiyeceklerden mahrum kalmıştı.
[h=2]Kabus 20 saat surdu[/h]
Yaşadığı olayı anlatan 80 yaşındaki kadın, kabus gibi olayın 20 saat civarında surduğunu, bodrumda mahsurken "Kendi kendime 'Boyle olmek istemiyorum. Cocuklarım annelerinin cinayete kurban gittiğini duysun istemiyorum' diye duşundum." ifadelerini kullanan kadın, o gun yapamadığı şeylerden bir tanesinin de Wordle skorunun kızına atamamak olduğunu belirtti. İşte bu da kadının hayatını kurtaran esas noktaydı.
Denyse Holt'un istisnasız her gun Worlde muhabbeti yaptığı kızı, annesinin o gun kendisine ulaşmamasından şupheleniyor. Bunun uzerine once kardeşleriyle sonra da annesinin komşularıyla iletişime gecen kadın, arabanın yerli yerinden duruyor olmasından iyice şuphelenerek polise haber veriyor. Bunun uzerine olay yerine giden polisler, 80 yaşındaki kadını kurtarıyorlar. 32 yaşındaki saldırganı gozaltına alan ve soruşturma başlatan kolluk kuvvetleri, adamın akıl sağlığından şupheleniyorlar.