Universitelerde somestr donemine girilmesinden itibaren bircok universite oğrencisi, finaller ve butunleme sınavlarının yapılma şeklinin pandemi sebebiyle surekli değiştirilmesinden dolayı mağdur olmuştu. Hatta gectiğimiz haftalarda Twitter ’da bircok universitenin oğrencileri, mağduriyetlerini gundeme taşımışlardı.
Duruma Yuksekoğretim Kurulu (YOK) Başkanlığı tarafından mudahale edildi. YOK, orgun oğretim programlarında vize, final ve butunleme sınavlarının tamamının yuz yuze yapılmasına dair universitelere uyarıda bulunduğu bir acıklama yayınladı.
[h=2]‘Sınavların yuz yuze yapılmasına engel hususlar bulunmuyor ’[/h]
Birkac universitedeki 2021-2022 akademik yılı vize ve final sınavlarının cevrimici yapılması ve karışıklıkların yaşanması sebebiyle YOK ’e yapılan şikÂyetlerin ardından yapılan acıklamada şu ifadeler yer alıyor:
"31 Ocak 2022 tarihli Yuksekoğretim Yurutme Kurulu toplantısında, kuresel salgında ulkemizde yaşanan normalleşme sureci ile birlikte 2021-2022 eğitim oğretim yılı itibarıyla yuz yuze eğitime gecildiği ve sınavların yuz yuze yapılmasına engel hususların bulunmadığı, uygulamada birlik sağlama acısından orgun oğretim programlarında ara, donem sonu ve butunleme sınavlarının yuz yuze duzenlenmesi, il ozelinde sınavların belirlenmiş olan takvimde yuz yuze yapılmasına engel herhangi bir durum olması halinde sınavların cevrim ici yapılması yoluna gidilmeyip ertelenmek suretiyle ileri bir tarihte yuz yuze yapılmasının universitelere hatırlatılması uygun gorulmuştur."
YOK ’un yaptığı acıklamadan acıkca anlaşılıyor ki pandeminin getirdiği şartlar yaşanmadığı surece sınavların cevrimici yapılmasına gerek olmadığı duşunuluyor.