Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında patlamaların yaşandığı bugunlerde gundemin en onemli isimlerinden bir tanesi de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer'di. Zira veliler ile oğrenciler uzaktan oğretime geciş isterken Milli Eğitim Bakanlığı ise buna sıcak bakmadı ve dun itibarıyla da yeni donem yuz yuze olarak başladı.
Bugunse Mahmut Ozer'den yeni bir acıklama geldi. Konya'da gundeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ozer, bir kez daha yuz yuze kesintisiz eğitim vurgusu yaptı. Omicron varyantının okullara yansımasının cok duşuk olduğunu ifade eden Bakan Ozer, birinci donemdeki kararlılığın ikinci donemde de surduruleceğini belirtti.
[h=2]"Kapalı olan sınıfların oranı yuzde 1'in altında"[/h]
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer tarafından yapılan acıklamalarda, 850 bin sınıfın yalnızca 50 tanesinde yuz yuze eğitime ara verildiği ifade edildi. Kapalı olan sınıfların oranının yuzde 1 bile olmadığını soyleyen Bakan Ozer, okul dışı ortamlardaki onlemlere de dikkat cekti. Mahmut Ozer, Konya'da şoyle konuştu:
"Yaklaşık 850 bin dersliğin olduğu eğitim sistemi. Bugun itibarıyla 850 bin derslikten sadece 50'sinde vaka nedeniyle veya yakın temas nedeniyle yuz yuze eğitime ara verildi. Şu an itibarıyla Omicron varyantının yaygınlığı cok yuksek olmasına rağmen okullarımıza yansıması son derece duşuk. Kapalı olan sınıfların oranı yuzde 1'in cok cok altında. İnşallah maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek okullarımızı yuz yuze eğitime devam ettireceğiz. Bizim icin cocuklarımızın sağlığı cok onemli. Bu onlemler, cok onemli. Bu onlemlere okul dışı ortamlarda da riayet etmek cok onemli. Cunku toplumda tum sosyalleşme mekanları birbirini etkiliyor. Doğal olarak okulları da etkiliyor. Onun icin velilerimizden ve toplumumuzdan istirhamımız, okulların yuz yuze eğitime acık kalması icin sağlık kurallarına uymaları. İnşallah bu surec birinci donemde olduğu gibi devam edecek."