Nedendir bilinmez, neredeyse hicbir bilgisayarın kamera ve mikrofon performansı kimse icin yeterli değildir. Daha once buradaki yazımızda telefon kameranızı nasıl bir webcam olarak kullanabileceğinizi anlatmıştık. Wo Mic uygulamasıyla da telefon mikrofonunuzu bilgisayarınız icin kullanabilirsiniz. Cunku Wo Mic, pek cok farklı uygulamaya gore cok daha temiz bir ses aktarımı sağlar.
Wo Mic uygulaması ile telefonunuzu bilgisayar mikrofonu olarak kullanmak oldukca verimli cunku pek cok akıllı telefon mikrofonu, profesyonel kayıt yapabilecek kadar gucludur. Harici bir mikrofon satın alıp tonla para harcamak yerine bu tur bir uygulama ile telefon mikrofonunuzu kullanabilirsiniz. Gelin Wo Mic nedir, nasıl kullanılır yakından bakalım ve uygulama hakkında bilmeniz gerekenleri gorelim.
[h=2]Wo Mic nedir?[/h] Wo Mic, akıllı telefonunuzun dahili mikrofonunu ya da akıllı telefonunuza bağlayarak kullanabileceğiniz mikrofona sahip farklı aygıtları bilgisayar mikrofonu olarak kullanmanızı sağlayan tamamen ucretsiz bir uygulamadır. Wo Mic kullanabilmek icin hem bilgisayarınıza hem de akıllı telefonunuza bir uygulama indirmeniz gerekiyor.
[h=2]Wo Mic ne işe yarar?[/h]
Wo Mic, akıllı telefon mikrofonunuzu kablolu ya da kablosuz olarak bilgisayarınız uzerinden kullanmanızı sağlar. Skype, Zoom ve diğer goruntulu konuşma uygulamalarıyla uyumlu calışır. Guclu bir telefon mikrofonunuz varsa Wo Mic ile bilgisayarınız uzerinden ses kaydı alabilirsiniz.
Sesli video kayıtları icin de Wo Mic uygulamasını kullanabilirsiniz. Coğu video ureticisi goruntuyu ayrı, sesi ayrı kaydeder ve sonra birleştirir. Wo Mic uygulaması ile telefon mikrofonunuzu bilgisayarınız uzerinden kullanabildiğiniz icin senkronize olarak aynı goruntu kaydı uzerine sesi de kaydedebilirsiniz. Wo Mic, Twitch gibi canlı yayın platformlarında da başarılı bir şekilde calışır.
[h=2]Wo Mic nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Android icin buradan, iOS icin buradan Wo Mic mobil uygulamasını akıllı telefonunuza indirin. Adım #2: Windows icin buradan, Linux icin buradan Wo Mic masaustu uygulamasını bilgisayarınıza indirin. Adım #3: Bilgisayarınızdan uygulamayı acın ve bağlantı turunu secin. Adım #4: Telefonunuzdan mobil uygulamayı acın ve bağlantı turunu secin. Adım #5: Mikrofon modunu secin. Adım #6: Mobil uygulamadan aktarımı başlatın. Adım #7: Masaustu uygulamadan aktarımı başlatın.
Wo Mic uygulaması ile akıllı telefon mikrofonunuzu bilgisayar mikrofonu olarak kullanmak icin yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Hem masaustu hem de mobil uygulamayı kullanırken dikkat etmeniz gereken en onemli nokta, her iki cihazda da aynı bağlantı turunu secmektir.
Wo Mic uygulaması ile telefon mikrofonunuzu kablolu ya da kablosuz olarak bilgisayar mikrofonu olarak kullanabilirsiniz. Kablosuz bağlantı, Wi-Fi ağı ve bluetooth uzerinden sağlanır. Bu nedenle her iki cihazın da aynı ağa bağlandığından emin olun. Kablolu bağlantı ise akıllı telefonunuzun USB kablosunun bilgisayarınıza bağlanması ile gercekleşir.
Mikrofon modu secmek de son derece onemlidir. Karşınıza cıkan ilk secenek, akıllı telefonunuzun dahili mikrofonu olacaktır. Diğer secenekler ise telefona bağladığınız aygıta gore değişir. Orneğin kulaklıklı bir mikrofon kullanmak istiyorsanız o aygıtı secmelisiniz. Zaten bağlandığınız zaman hangi aygıtın sizin olduğunu anlayacaksınız.
Bazı Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda Wo Mic uygulaması direkt olarak calışmayabilir. Boyle bir durumda Aygıt Yonetici sayfası uzerinden Wo Mic uygulamasını kontrol edin. Ses ayarlarını acarak kullanmakta olduğunuz mikrofon olarak Wo Mic seceneğini tercih edin. Coğu durumda bu iki işlem sorunu cozecektir.
[h=2]Wo Mic kullanmanın avantajları:[/h]
Ucretsiz bir kablosuz mikrofona sahip olmuş olursunuz. Tıpkı gercek bir mikrofon gibi calışır. Tum PC uygulamaları ile uyumludur. Gecikme suresi oldukca azdır. Hızlı ve kolay kuruluma sahiptir. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda bile otomatik olarak yeniden bağlantı sağlar. USB, Bluetooth, Wi-Fi ve Wi-Fi direct gibi pek cok farklı bağlantı destekler. Wo Mic uygulamasını kullanmanın avantajları genel olarak bu şekilde. Eğer sık sık bir bilgisayar mikrofonuna ihtiyac duymuyorsanız Wo Mic uygulaması son derece işe yarardır. Kablosuz bağlantı sırasında gecikme ve kopmalar olması normaldir. Kesintisiz bir bağlantı icin kablolu olarak aktarım yapmanız oneriliyor.
[h=2]Wo Mic guvenli mi?[/h]
Wo Mic uygulaması basit bir calışma prensibine sahiptir ve cok fazla erişim izni istemez. Bugune kadar hakkında bir şikayet olmadığı icin guvenli demek mumkun. Yine de en azından mikrofonunuza erişeceğini unutmayın. Farklı erişim izinleri isterse emin olmadan izin vermeyin.
Dikkat etmeniz diğer bir nokta da Wo Mic uygulamalarını indirdiğiniz kaynaklardır. Eğer guvenilir olmayan kaynaklardan Wo Mic yukleme dosyası ve APK dosyası indiriyorsanız virus ve kotu amaclı yazılım ihtimali her zaman vardır. Bu tur durumların onune gecmek icin her zaman resmi internet sitelerini ya da guvenilir kaynakları tercih edin.
Akıllı telefon mikrofonunuzu bilgisayar mikrofonu olarak kullanmanızı sağlayan Wo Mic nedir, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları yanıtladık ve uygulama hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. Wo Mic uygulamasını kullanıyorsanız deneyiminizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.