Yoğun katılımın yaşandığı divan kurulu toplantısının acılış konuşmasını yapan YDK Başkanı Vefa Kucuk, "Gecen nisanda yapılması gereken YDK secimi bu senenin nisanına ertelenmişti. Gonul isterdi ki Covid olmadan yapılsaydı. Kısıtlama olmazsa yeniden nisan ayında yeni divan heyeti secilecek. Ben dahil 3 kişi adaylıklarını acıkladılar, hayırlı olsun, kendilerine başarılar diliyorum. Gecen nisan ayında zamanında yapılsaydı ben oncesinde gorevi bırakmayı duşunmuştum. Ben yeniden aday olacağıma dair bir calışma yapmadım. Her zaman da beyan ettim 'Ne zaman yapılırsa ben varım' dedim. Ben varım derken benimle gorev yapacak 4 arkadaşım da heyet olarak var. 2021 nisan ayı oncesinde başlayan bir karalama kampanyası var ve ben rahatsızlık duyuyorum. Benim sanki hakkım değilmiş gibi bana ve arkadaşlarıma yonelik sozler duyuyoruz. Uzerine vazife olmayan insanların bizleri kotulediklerini goruyoruz. Ben 2014 yılından bu yana 8 senedir bu şerefli gorevi sizlerin oylarıyla secilip yapıyorum. 2014 yılından Yuksel Gunay'ın vefat etmesinin ardından yerine ben secildim. 2018 yılında bir arkadaşla yarış yaptık. Oncesinde Ali Koc kulube başkan olmayı ilan edip calışmaya başlamıştı. Aziz Yıldırım'ın bilgisi ile Ali Koc ve Semih Ozsoy ile birkac kez bir araya geldim. Bu birliktelikte Ali Koc, 'Divan başkanlığına devam etmeyi duşunuyor musunuz' dedi. Ben de 'Evet duşunuyorum' dedim. Ali Koc da Semih Ozsoy'a 'Aday cıkarmayalım, destek olalım' dedi. Bu nisan ayında onemli bir nedenle toplantı ertelenmezse nobet değişimi ve yeniden sandığa gitme gercekleşecek. Benim icin Ali Koc'un adamı diyorlar. 'Ali Koc'un adamı Vefa Kucuk'u bir devirelim, sıra gelince de Ali Koc ile hesaplaşalım' diyorlar. Ali Koc yokken de Aziz Yıldırım'ın adamı dediler. Evet ben bir adamım ama birinin adamı değilim, Fenerbahce 'nin adamıyım. Ne ucağına ne yatına ne teknesine ne kayığına ne de takasına bindim. Ben asırlık Fenerbahce cınarının altında kendimi korumaya aldım. Oy verenleri başımda taşır, vermeyenlere saygımı gosteririm" dedi.
"AİDAT DEĞİŞİKLİĞİ YONETİMİN TASARRUFUYDU"
Gectiğimiz sene yapılan genel kurulda alınan aidat değişikliği hakkında konuşan Vefa Kucuk, "Gecen sene yapılan secimli genel kurulda başkan ve yonetimin isteği ile aidat değişti. Bu yonetimin tasarrufuydu. Başkan ve yonetime kimse bir laf edemiyor, bunun gunahını bana kesiyorlar. Beni bu konularda geri adım attırmayı ve yıldırmayı duşunuyorsanız, her turlu suclamayı goğuslemeye hazırım. Fenerbahce'ye hizmetten donersem namerdim. Aziz Yıldırım, Fenerbahce sevdalısı, hurriyetinden mahrum olmuş, maddi ve manevi zarara uğramıştır. Biz sevgi ve saygı cercevesinde birbirimizi kırmadan 4 sene birlikte hizmet ettik. Bugun sayın başkanla da 4'uncu senemiz. Kendisinin de zor tarafları var. Benim de kendime gore kusurlarım var. Hem Aziz başkana hem de Ali başkana tenkitlerimi yaptım. Diğer kuluplerdeki gibi bunların şovunu yapmadım. Ben Fenerbahce'nin menfaatlerine gore davrandığım icin kabahatlerim var. Aziz başkan dun bir basın toplantısı yaptı. O basın toplantısında 3 Temmuz'daki acıları ve yaşatanları dava edeceğini beyan etti. Sayın Aziz Yıldırım ve ekibi bu yuzden zarar goren herkese destek verdiğimizi hukuk savaşında yanlarında olduğumuzu alenen beyan etmek istiyorum. 3 Temmuz kulubumun yaşayabileceği en makus olaylardan bir tanesiydi. Aziz Yıldırım'ı seven sevmeyen bir araya gelerek onlara moral verdik. Bugun de desteğimizi surdurup yanlarında olmamız gerekmektedir. Ali başkan ile Aziz başkan donemindeki gibi uyum icinde calıştık. Biz boyle bir 8 sene gecirdik. Boyle 4 sene daha gecirecek, diğer 2 başkan adayımız secilmeleri durumunda yonetime destek versinler" diye konuştu.
"ATATURK BİZİM BAŞ TACIMIZDIR"
Ote yandan Vefa Kucuk, Samsun'da Ataturk heykeline yapılan saldırı ile ilgili olarak ise şunları dile getirdi: "Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un heykeli bugune kadar indirilmemiştir bugunden sonra da indirilmeyecektir. Ataturk bizim baş tacımızdır."
Mustafa AKIN - Sezer AFŞAR / İSTANBUL, (DHA)
"AİDAT DEĞİŞİKLİĞİ YONETİMİN TASARRUFUYDU"
Gectiğimiz sene yapılan genel kurulda alınan aidat değişikliği hakkında konuşan Vefa Kucuk, "Gecen sene yapılan secimli genel kurulda başkan ve yonetimin isteği ile aidat değişti. Bu yonetimin tasarrufuydu. Başkan ve yonetime kimse bir laf edemiyor, bunun gunahını bana kesiyorlar. Beni bu konularda geri adım attırmayı ve yıldırmayı duşunuyorsanız, her turlu suclamayı goğuslemeye hazırım. Fenerbahce'ye hizmetten donersem namerdim. Aziz Yıldırım, Fenerbahce sevdalısı, hurriyetinden mahrum olmuş, maddi ve manevi zarara uğramıştır. Biz sevgi ve saygı cercevesinde birbirimizi kırmadan 4 sene birlikte hizmet ettik. Bugun sayın başkanla da 4'uncu senemiz. Kendisinin de zor tarafları var. Benim de kendime gore kusurlarım var. Hem Aziz başkana hem de Ali başkana tenkitlerimi yaptım. Diğer kuluplerdeki gibi bunların şovunu yapmadım. Ben Fenerbahce'nin menfaatlerine gore davrandığım icin kabahatlerim var. Aziz başkan dun bir basın toplantısı yaptı. O basın toplantısında 3 Temmuz'daki acıları ve yaşatanları dava edeceğini beyan etti. Sayın Aziz Yıldırım ve ekibi bu yuzden zarar goren herkese destek verdiğimizi hukuk savaşında yanlarında olduğumuzu alenen beyan etmek istiyorum. 3 Temmuz kulubumun yaşayabileceği en makus olaylardan bir tanesiydi. Aziz Yıldırım'ı seven sevmeyen bir araya gelerek onlara moral verdik. Bugun de desteğimizi surdurup yanlarında olmamız gerekmektedir. Ali başkan ile Aziz başkan donemindeki gibi uyum icinde calıştık. Biz boyle bir 8 sene gecirdik. Boyle 4 sene daha gecirecek, diğer 2 başkan adayımız secilmeleri durumunda yonetime destek versinler" diye konuştu.
"ATATURK BİZİM BAŞ TACIMIZDIR"
Ote yandan Vefa Kucuk, Samsun'da Ataturk heykeline yapılan saldırı ile ilgili olarak ise şunları dile getirdi: "Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un heykeli bugune kadar indirilmemiştir bugunden sonra da indirilmeyecektir. Ataturk bizim baş tacımızdır."
Mustafa AKIN - Sezer AFŞAR / İSTANBUL, (DHA)