İhya: Şahitlik yaptığını gormek verdiği sozu yerine getirmeye, borcunu odemeye, gorevini yapmaya, adağını yapmaya; Şahitlikten kacınmak, yukarıdakilerin tersi bir tutum almaya delalet eder.

Molla Cami: Ruyada şahitlik yaptığını goren kimse, verdiği sozu yerinegetirmesine, nezrettigi (yemin ettiği) şeyi yapmasına, verilen bir vazifeyi yerine getirmesine ve borcunu odemesine işarettir. Uzerine lazım olan şahitliği yapmaktan kacındığım gormesi borcuna ve emanete riayetsiziliğine,kalbindeki kinine ve gunah işlemedik cesaretine, bazen de hastalığa işarettir.

Diyanet: Ruyanızda bir kısım şahitler gormeniz; Allah'ın rahmetine, adalete, davanız varsa kazanıp ustun geleceğinize, ruyanızda kendiniz icin iki şahit lazım olduğu halde ancak bir şahit bulduğunuzu gormeniz; bir işe başlayıp ancak o işin yarısını bitirebileceğinize, ruyanızda kendinizin şahit olarak bir mahkemede bulunduğunuzu gormeniz; sizin Allah'ın yoluna girdiğinize işaret eder. Ruyanızda birisinin yalancı şahitlik yaptığını veya kendinizin yalancı şahitlik yaptığınızı gormeniz; hem kendinize ve hem de başkasına zarar vereceğinize, ruyanızda şahitlik yaparak bir sucsuzu kurtardığınızı gormeniz; ona yardım edeceğinize, ruyanızda şahitlik yaparak bir davanın kazanıldığını gormeniz; insanlara haklarını almaları icin yardım ettiğinize, ruyanızda Allah rızası icin şahitlik yaptığınızı gormeniz; maksadınızın yerine geleceğine, ruyanızda aleyhinizde şahitlik yapıldığını gormeniz, işlerinizde birtakım zorluklara maruz kalacağınıza yorumlanır.