İstanbul Sarıyer ’de yaşayan losemi hastası Muzaffer Kayasan isimli bir vatandaş, bugun anlattıklarıyla gundem oldu. 2020 yılının kasım ayında koronaviruse yakalanan Kayasan, taburcu olmasına rağmen her COVID-19 hastasından farklı olacak şekilde test sonuclarında hicbir değişiklik yaşamadı. Kayasan, son 14 ay boyunca yaptığı 78 testin tumunden pozitif sonuc aldı.
56 yaşındaki vatandaş, 14 aydır yaptırdığı her testin sonucunun pozitif cıkmasından dolayı onlemler gereği karantinadan hic cıkmadı. Karantinadan cıkamayan, torunlarını ve yakınlarını goremeyen, uzunca bir suredir evde tek başına yaşamak zorunda kalan Kayasan, bu durum icin yetkililerden yardım istedi.
[h=2]“Ben kimseye bir şey bulaştırmıyorum ama sıkıntı bende”[/h]
Yaşadıklarını anlatan Kayasan, uc yıl once kemik iliği transferi olduğunu, sonrasında COVID-19 ’a yakalandığını soyledi. 2020 yılı tarihi itibarıyla da COVID-19 ’la yaşadığını ifade etti. Karasan, losemi olduğu icin bağışıklık sisteminin duşuk olması nedeniyle verilen ilaclar sayesinde 14 aydır yaşatıldığını, bunun cok zor bir surec olduğunu acıkladı. Karasan, acıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Şu ana kadar eşim kaldı yanımda bir on gun ama negatif cıktı. İki sefer test oldu hastanede negatif cıktı. Oğlum kaldı yanımda, o da negatif cıktı. Acaba taşıyıcı konumuna mı duştum dedim ama evde de kimseye bulaşmadı. Ben kimseye bir şey bulaştırmıyorum ama sıkıntı bende. Dışarıdan kedi gecse bana bir şey bulaştırabiliyor. Bilim adamlarının dediği şu; COVID-19 kalıntıları hala vucudunuzda. Semptomları yok ama COVID-19 olarak gorunuyorsunuz. Anlatamıyorum.”
[h=2]Aşı olmayan vatandaşlara da seslendi:[/h] Karasan, acıklamasında aşı olmayan vatandaşlara da seslenerek “Aşı olmayanlar sizin cevrenizde coluk cocuk var siz otobuse biniyorsunuz, okula gidiyorsunuz. İnsanlar buralarda geziyor. Başkalarını oldurmeye hakkınız yok. Bu ahlaksızlık, vicdansızlık.” acıklamasında bulundu. Muzaffer Kayasan ’ın tum acıklamalarını aşağıdan izleyebilirsiniz: