Gecen yıl 13 yaşında olan N.O.'nun, annesi B.O.'ye babası A.O. tarafından yaklaşık 3 yıldır cinsel istismara maruz kaldığını anlatmasıyla ortaya cıktı. Bunun uzerine B.O., durumu polise bildirdi. Gozaltına alınan baba A.O. sevk edildiği adliyede tutuklandı. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan suclamaları reddetti. Hazırlanan iddianamede A.O. hakkında 'nitelikli cinsel istismar' ve 'kotu muamele' suclarından ceza istendi. İzmir 4'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen yargılama suresince sanık A.O., kendisine iftira atıldığını belirtip, hakkındaki suclamaları kabul etmedi. Dosyada verilen mutalaada savcı, A.O.'nun 'nitelikli cinsel istismar' sucundan cezalandırılmasını talep etti. Bugun İzmir 4'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen karar duruşmasına tutuklu sanık A.O.'nun yanı sıra taraf avukatları katıldı. UCİM Saadet Oğretmen Cocuk İstismarı ile Mucadele Derneği Kurucusu ve Başkanı Saadet Ozkan ve dernek uyeleri de duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada mağdur avukatları sanığın ust sınırdan cezalandırılmasını talep ederken, sanık avukatı ise muvekkiline iftira atıldığını savunup, beraatini talep etti. Karardan once son sozu sorulan tutuklu sanık A.O., haksız yere ceza almak istemediğini belirtti. Son savunmasını yapan A.O., "Dosya icinde hicbir şey uyumlu değildir. Akla ve mantığa uygun değildir. Hicbir detaylı acıklama yapılmıyor. Madem ben boyle bir şey yaptım diyelim. Annesi hic mi fark etmez ? İstismara uğrayan cocuk babasını sevemez. Ama kızım beni seviyordu. İstismara uğrayanları haberlerde goruyoruz. Travmayı atlatamıyorlar. 10 yaşından 13 yaşına kadar istismara uğrayan cocuk yuzune bakıldığı zaman anlaşılabilecek durumdadır. Doktora gitmeye bile gerek yok. Haksız yere ceza almak istemiyorum" dedi. Konuşmaların ardından karar acıklandı. Heyet, sanığa 'nitelikli cinsel istismar' sucundan 18 yıl hapis cezası verdi. Ardından eylemi kendi kızına yonelik ve zincirleme olarak gercekleştirdiği gerekcesiyle de bu cezasını arttırıp, toplam 40 yıl 6 ay hapis cezasına carptırarak duruşmayı bitirdi. İzmir'de oz kızını istismar eden sanığa 40 yıl 6 ay hapis cezası verildi Duruşmanın ardından basın acıklaması yapan UCİM Genel Başkanı Saadet Ozkan, "Cocuklar vatandır dedik ve kirli elleriyle cocuğumuza dokunan o iğrenc sapkın 40 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Cocuklar icin kanımızın son damlasına kadar mucadele ettik. Artık o cocuklar ozgurce, huzurluca okuyup hayatlarına devam edecekler. Biz bugun o mahkeme salonunda şeytana benzeyen bir varlıklaydık. Bugun kandil ve yeri cehennem olsun" dedi. Mahkeme heyetine teşekkur eden UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yucel Ceylan, "Verdikleri karar vicdanları susturmuştur ve toplumumuza nasıl ceza verilmesi gerektiğini gostermiştir. Umarım bu karar diğer mahkemelere de ornek olur" ifadelerini kullandı. Kararı değerlendiren UCİM Genel Hukuk Koordinatoru Yeşim Aydın ise "İzmir 4'ncu Ağır Ceza Mahkemesi bugun emsal bir karar verdi. Yargılamanın en başından beri cocuğun gulmesi, hala intihar etmemesi istismarı uğramadığına delil zannedilmeye calışıldı. Bu cocuklar hayatlarına devam edecekler ve bizler de yanlarında olacağız. Onların cok guclu avukat abla ve abileri var" diye konuştu.