Kendisine ‘Cenazesi camiye alınmasın ’ diyen akademisyen Ebubekir Sifil ’e ‘Yobazın Tehdidi ’ başlıklı yazısında hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen gazeteci yazar Yılmaz Ozdil ’in, yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada muşteki Ebubekir Sifil ile tarafların avukatları hazır bulunurken, Yılmaz Ozdil duruşmaya katılmadı. Duruşmada beyanda bulunan muşteki Ebubekir Sifil, “Sanık Yılmaz Ozdil, 2020 yılında katıldığı bir televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığı ’nın yağmur duası yapılmasına yonelik kararını dalga gecer gibi eleştirmişti. Ben de sosyal medya hesabımdan sanığın ve Cuneyt Akman ’ın Muslumanların kutsallarıyla alakası olmadığını ve değer vermediğini belirterek, vefat ettiklerinde camilere getirilmemeleri teklifini iceren bir paylaşımda bulundum. Bunun uzerine sanık, koşe yazısında benim hakkımda ‘Yobazın Tehdidi ’ başlıklı yazıyı kaleme almıştır. Yazı iceriğinde bana yobaz, şuursuz ve IŞİD zihniyetli diyerek hakaret etmiştir. Calıştığım universiteyi hedef gostermiştir. Olay nedeniyle şikayetciyim.” ifadelerini kullandı. Muşteki avukatları, beyanlarında sanığın cezalandırılmasını talep ederken sanık avukatları, sanık hakkındaki aleyhe olan hususları kabul etmediklerini soyledi. Mahkeme, dava dosyasının esas hakkındaki mutalaasını hazırlaması icin duruşma savcısına gonderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şupheli Yılmaz Ozdil ’in sozlerinin muştekinin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu ve eleştiri sınırlarını aştığı anlatıldı. Şikayet konusunun uzlaştırma kapsamında kaldığı ancak tarafların uzlaşamadığının belirtildiği iddianamede, şupheli Ozdil ’in, ‘sesli, yazılı veya goruntulu bir iletiyle hakaret ’ sucundan 6 aydan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.