Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilcesine bağlı Dede Osman Mahallesi'nde sık sık hırsızlık olayları yaşanıyor. Vatandaşlardan cekinmeyen hırsızlar, gunduz gozuyle bile hırsızlık yapıyor. Evlerindeki su borularından elektrik kablolarına, devletin yardım kolilerinden yardım komurlerine; isottan elektronik cihazlara kadar her şeyleri calınan mağdurlar gozyaşları doktu.
Devletten aldığı yardım kolilerini hırsızlara kaptıran Zeliha Koparan, "Yatağımıza kadar gelip calıyorlar, devlet bize yardım paketi veriyor o paketleri bile calıyorlar. Belediye bize komur dağıttı onları da caldılar. Biraz bana hayır yapılan isot vardı onu da caldılar. Sık sık geliyorlar, her gun geliyorlar, cok korkuyoruz yeter artık." şeklinde konuştu. Şanlıurfa ’da hırsızlar mahalle sakinlerini ağlattı Hırsızlık olayına cozum arayan Dede Osman Mahalle Muhtarı Ramazan Derin de "Bu mahalledeki hırsızlık olayları coğalmaya başladı, madde bağımlıları coğalmaya başladı. Ben yetkililerle goruştum nedense bizim mahallede hicbir şey yapılmıyor. Bekcilerimiz vardı onları da aldılar. Mahallede olan hırsızlık şu an hicbir yerde yok. Ben kendi imkanlarımla kapıların yerine duvar oruyorum. Direğe tırmanarak eve giriyorlardı. Tırmanmasınlar diye demir direklere kendi imkanlarımızla beton doktuk." dedi. Caresiz vatandaşlar, evlerindeki eşyalarının calınmaması icin uyumadan sırayla nobet tuttuklarını da belirtti.