Kocaeli'de 2021 yılının yaz aylarında meydana gelen olayda henuz 11 yaşında olan erkek cocuğu Y.İ.A., aynı mahalledeki arkadaşı 14 yaşındaki F.K. tarafından defalarca cinsel istismara uğradı. Y.İ.A. ’nın durumu annesine anlatması uzerine, aile polis merkezine giderek şikayette bulundu. Şikayet uzerine ifadesi alınan F.K., adliyeye sevk edildi. Elde edilen raporlar dahilinde de tutuklanarak Ankara ’da bulunan ıslah evine gonderildi. Hakkında "cinsel istismar" ve “kişiyi hurriyetinden yoksun bırakma” sucundan dava acılan F.K. ’nın Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya taraf avukatları, mağdur Y.İ.A. ’nın annesi S.A. katılırken, tutuklu sanık F.K. tutuklu bulunduğu ıslah evinden ses ve goruntu bilişim sistemi SEGBİS ile katıldı. Mağdur Y.İ.A. ise bir psikolog eşliğinde AGO ’dan (Adli Goruşme Odaları) duruşmaya bağlandı. İddiaları yalanlayan F.K., “Y.İ.A. ile aynı mahallede oturduğumuz icin birbirimizi tanırız. 2021 yılının yaz aylarında Y.İ.A. ile arkadaşlığımız başladı, beraber apartmanın onunde bulunan cardakta oynardık. Y.İ.A. ile cardak dışında oynadığımız bir kapalı alan bulunmamaktadır. Kendisine cinsel bir eylemde bulunmuş değilim, suclamaları kabul etmiyorum. Bizim maddi durumumuz iyi olduğu icin onların ise maddi durumu kotu olduğu icin boyle bir iftira attığını duşunuyorum. Ben lise 2'nci sınıfa gidiyorum, okuluma devam etmek istiyorum. Tahliye ve beraatımı talep ediyorum” dedi.