Eskişehir'de gorme engelli vatandaşların yurumesini ve yonlerini bulmalarını kolaylaştıran sarı şeritli yollar, son zamanlarda yaşanan dondurucu soğukların etkisiyle buz tuttu. Şeritlerin arasında oluşan buz tabakaları yuzunden vatandaşlar, kayıp duşme ve yonlerini şaşırma gibi durumlara maruz kalıyor. Yıllardır gorme engelli olan ve uzun zamandır bu yolları kullanan Erdal Kutluay, yaşadıkları sıkıntıları anlatırken sarı şeritli gorme engelli yollarının en azından civili olmasını istediklerini soyledi. Sakatlanma pahasına her gun yollara cıkmak zorunda kaldıklarını belirten Kutluay, "Yollar buz olduğu zaman coğunlukla kayıp duşuyoruz. Coğu arkadaşımız bu yuzden kayıp duştu. Ben de bir kere duşup bacağımı kırmıştım. Tabii ki kar zamanında daha fazla kaygan hale geliyor. Ayrıca karlı havalarda buzla kaplandığında yonumuzu bulmakta zorlanıyoruz. Şeritlerde bir belirti olmadığı zaman değneğimizle nerede olduğumuzu anlayamıyoruz. O yuzden kar cok yağdığı zaman maalesef evimizde kalıyoruz. Karlar biraz eridiğinde canımız sıkıldığı icin dışarıya cıkıp derneğimize gitmek istiyoruz, ancak bu sefer de derneğimizin onunde cizgiler olmadığı icin giriş yapacağımız yeri bulamıyoruz. Bu yuzden yetkililerden sarı cizgilerin civili olmasını talep ediyoruz" diye konuştu. Bir diğer gorme engelli vatandaş Ahmet Cakıroğlu, zorlu kış şartlarında yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini soyledi. Cakıroğlu, "Sarı cizgiler hafif yağmur ve kar yağışında kayıyor ve biz duşuyoruz. Biz sarı cizgilerin kaymayan bir maddeden yapılmasını istiyoruz. Sarı cizgilerde oluşan buzlanmadan dolayı yonumuzu bulamıyoruz. Ayrıca uyesi olduğumuz Eskişehir Gorme Engelliler Derneğimizin onune sarı cizgi istiyoruz. Biz derneğimizi bulmakta zorlanıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.