Avukat eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu ’nun olumu sonrası Ece Erken'e Nihat Doğan ağır ifadeler kullanmış bazı kozularda unlu sunucuyu suclamıştı. Nihat Doğan'ın sert ifadeleri sonrası Seren Serengil cileden cıktı. Ece Erken'in durumunun iyi olmadığını ifade eden Serengil, unlu sunucunun son durumyla ilgili acıklama yaptı. Serengil, "Hic de sizin bildiğiniz gibi değil. Yazıktır bu kızı yaralamayın. Eteğimdeki taşları dokmek zorunda olmak istemiyorum" dedi. Erken'in annesinin ilacları sakladığını soyleyen Serengil "Annesi ilac vermek istemiyor. İlacları icine ic camaşırına saklıyor tuvalette duşuyor oralardan alıp iciyor. Kendinde değil. Yaşamak istemiyor. Canımız acıyor elimizden bir şey gelmiyor, bir şey soylemek istemiyor. Bak Demet de her gun orada. Ece bir tek Şafak'ı kaybetmiş bunun derdinde. Korkunc vaziyette" dedi. Seren Serengil konuşmasında Nihat Doğan ve Seyhan Soylu'nun sozlerine yanıt olarak "Bir olum var aa o ona uğursuz gelmiş. Cok ayıp. İnanın bende de cok ses kaydı var. Bugun konuşulacak şeyler değil ama... Ben haksızlığa tahammul edemiyorum. Hicbir şey bilmiyorsunuz. Bende de rahmetlinin hayatındaki herkes icin soylediği onemli şeyler var susuyorum. Yazıktır bu kızı yaralamayın. Eteğimdeki taşları dokmek zorunda olmak istemiyorum. İftira atıyorsunuz. Avukat mafyanın herkesin avukatlığını yapar. Bu pislikleri yapmayın bu terbiyesizliği yapmayın" dedi. Doğan sunucusu olduğu programda Ece Erken icin şu acıklamada bulunmuştu: "Benan Hanım iki kere oldu. Hem kocası elinden alındı hem de cocuklarının babasını toprağa verdi. Tabii ki Ece ’nin acısını anlıyorum ve paylaşıyorum. Kocasının cenazesine sahip cıkışı, dik duruşu takdire şayan olsa da Ece ’nin gecmişte bir kadının canını yakması, kocasını elinden almak icin yapmış olduğu butun kotulukler de gecmişi temizlemez. Bazı kadınlar bazı erkeklere, bazı erkekler de bazı kadınlara cok iyi gelebilir, uğursuz da gelebilir." yorumunda bulundu.